Την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ταυτόχρονα την Ημέρα της 198ης Επετείου της Ναυμαχίας της Σάμου στις 6 Αυγούστου εορτάζει από την Πέμπτη 5/8 το Πυθαγόρειο.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, που συνοδεύεται από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν ήταν διοικητής της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο.

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη, το φετινό πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός στις 5 και 6 Αυγούστου, από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.

Φωτοστολισμός των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.

Παρασκευή, 5 Αυγούστου

Ώρα 19:00: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Ώρα 21:00: Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Ώρα 22:00: Πανηγυρικός εορτασμός και τρισδιάστατη αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας στο λιμάνι.

Σάββατο, 6 Αυγούστου

Ώρα 08:30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο λιμάνι, με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του κ. Ευσεβίου.

Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον καθηγητή Μανώλη Βαρβούνη, με τίτλο “Τα μηνύματα της 6ης Αυγούστου 1824”.

Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τους εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτή Σάμου, δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, υποστράτηγο επιχειρησιακό συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, ταξίαρχο διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ), αντιπεριφερειάρχη Σάμου, διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, λιμενάρχη Σάμου, πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου, πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, προέδρους συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:30: Παρουσίαση ελληνικών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού  Συλλόγου “Λυκούργος” στην πλατεία Ειρήνης.

Ώρα 20:00: Υποστολή της σημαίας στο λιμάνι, με συμμετοχή αγήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 21:00: Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας με τον δήμο Ανατολικής Σάμου, με τίτλο “Αντάμωμα στο Πυθαγόρειο”, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, στην περιοχή Ταρσανάς.

A3-Programma_Ekdilosis-Naumaxia_Mikalis-2022 (1)

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!