Φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου από το Meteographer

Με μύθους που σχετίζονται με τη Σάμο συνδέει την υπέροχη φωτογραφία που τράβηξε στο Κασονήσι της Σάμου ο “κυνηγός” μετεωρολογικών φαινομένων και δημιουργός της σελίδας “Meteographer”, Μανώλης Θράβαλος!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, “σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας θέλοντας να χαρίσει στο νόθο τέκνο του, τον Ηρακλή, την αθανασία, τον έβαλε κρυφά στο στήθος της Ήρας να θηλάσει, ενώ εκείνη κοιμόταν. 

Όταν η Ήρα ξύπνησε, θυμωμένη τίναξε το βρέφος μακριά και το γάλα που ξεπήδησε από το στήθος της σχημάτισε στον ουρανό μία γαλακτώδη ζώνη, τον Γαλαξία μας. 

Αν και δεν ήταν λίγοι οι αρχαίοι πολιτισμοί που επιδίωξαν να δώσουν την δική τους εξήγηση για το φωτεινό μονοπάτι του ουρανού, τόσο οι ρίζες του ελληνικού όρου “Γαλαξίας”, όσο και του αγγλικού “Milky Way”, πηγάζουν από αυτόν τον αρχαιοελληνικό κοσμογονικό μύθο.

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε χθες το βράδυ στη Σάμο, τόπο γέννησης της θεάς Ήρας, και το νησί που βλέπετε στο κέντρο της είναι το περίφημο Κασονήσι. 

Πάνω από αυτό απλώνεται η ζώνη του Γαλαξία, ενώ το φωτεινό “αστέρι” που ξεχωρίζει στα δεξιά δεν είναι άλλο από τον πλανήτη Δία, ο οποίος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του ως προς τη Γη και κυριαρχεί απόλυτα στο ουράνιο στερέωμα. 

Αν σκεφτείτε ότι πάνω από τον Γαλαξία διακρίνεται οριακά και ο αστερισμός του Ηρακλή, τότε ο μύθος μοιάζει σαν να μην απέχει και τόσο από την πραγματικότητα. 

Αρκεί να φανταστεί κανείς τους μύθους των προγόνων μας, την ώρα που ατενίζει το σύμπαν…

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!