Και η Σάμος θα περιληφθεί τελικά σε νομοθετική διάταξη που προωθείται στη Βουλή την Παρασκευή για απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ.
Αρχικά το νησί δεν ήταν μεταξύ των περιοχών που απαλλάσσονται. Ωστόσο, ακολούθησε παρέμβαση του βουλευτή του Νομού, Χριστόδουλου Στεφανάδη, στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο βουλευτής ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό, Γιώργο Κώτσηρα, για την “κατανόηση του δικαίου αιτήματος και την άμεση ανταπόκρισή του για την προώθηση της λύσης”.
Επίσης, απευθύνει ευχαριστίες στον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, Χάρη Τσαβδάρη, για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
ΠΑΣΟΚ Σάμου: Ο βουλευτής “τρέχει” πάλι πίσω από τις εξελίξεις
“Η Σάμος έχει ανάγκη έναν βουλευτή που θα ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και θα τις εκπληρώνει. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο κύριος Στεφανάδης «σύρθηκε» πίσω από τις εξελίξεις και αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα του ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα, αφού προηγήθηκε η λαϊκή κατακραυγή”, ανέφερε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συμπληρώνοντας:
“Μέχρι τη λήξη της θητείας σας, το ΠΑΣΟΚ θα σας υπενθυμίζει τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Σαμιώτες”.
Και πριν την παρέμβαση του βουλευτή, η τοπική ΝΕ του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “ΕΝΦΙΑ πάνω στα χαλάσματα” και Σάμο που “πληρώνει”, ενώ η κυβέρνηση “καμαρώνει”.
Συγκεκριμένα, σημείωνε: “Για ακόμη μια φορά η σαμιακή κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η μη πρόβλεψη για απαλλαγή του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στα σεισμόπληκτα κτήρια της Σάμου, σε αντίθεση με άλλες περιοχές που προβλέφθηκε, έχει δυστυχώς παγιωθεί ως μια θλιβερή πραγματικότητα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αναδείξει επανειλημμένα το θέμα αυτό και με παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικά διεκδικεί λύσεις με τροπολογίες και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
Όσο εκείνοι μας ξεχνούν, τόσο θα είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίζουμε τα δικαιώματά μας, οι Σαμιώτες δε ζητούν ελεημοσύνη αλλά αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, έννοιες άγνωστες για την κυβέρνηση των Τεμπών, των υποκλοπών και της φτωχοποίησης των νοικοκυριών”.



