fbpx

Η χορωδία της “Ηδύλης” μάγεψε το κοινό!

Κυριακή απόγευμα. Φλεβάρης μήνας. Στη Σάμο. Μήνας που έχει μέσα του μνήμες παλιές, σ’ έναν τόπο που ξέρει να φυλάει καλά την παράδοση και να τη δίνει απλόχερα. Και μέσα από τις δράσεις των πολυπληθών πολιτιστικών σχημάτων, ν’ αφήνει να ξεπηδάνε τραγούδια και χοροί, και ν’ αναδεικνύονται πρόσωπα και καταστάσεις χαμένες στους αιώνες…

Μια παράσταση αφιερωμένη σ’ αυτές τις εποχές… στις εποχές του έρωτα, απολαύσαμε την Κυριακή το απόγευμα, καταμεσής στις Απόκριες, στη Σάμο. Στο Βαθύ.

Κι εκστασιαστήκαμε μαζί με τους χορωδούς, τους μουσικούς και τον μαέστρο… Ντόπιοι όλοι, ξένος εγώ, μα τόση ήταν η ζέστη της Πολυφωνικής Χορωδίας του Συλλόγου Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας Ηδύλη, τόση που νόμισα πως βρισκόμουν στον δικό μου τόπο. Και στη δικιά μου Πολυφωνική Χορωδία της Μυτιλήνης.

«Οι Εποχές του έρωτα», αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Οι απαγγελίες και τα τραγούδια, από μια μεγάλη γκάμα ποιημάτων και τραγουδιών, με θέμα τον έρωτα και την αγάπη…

Από το «Αμούρ» του Ανδρέα Εμπειρίκου, μέχρι τους «Έρωτες» του Τίτου Πατρίκιου, από την Αρχαία Σαπφώ μέχρι τον σύγχρονο Freddie Mercury, περνώντας μέσα από τους αθάνατους Beatles, η χορωδία της Ηδύλης μάγεψε το κοινό με τις εξαίσιες ερμηνείες.

Βούρκωσαν τα μάτια στο τραγούδι του Χρήστου Λεοντή σε στίχους Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Λούζεται η αγάπη μου», που σε μας τους παλιότερους έφερε στον νου τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα…

Κι ήταν έτσι δοσμένο όλο το πρόγραμμα, που αντιστοιχούσε ένα τραγούδι κι ένα ποίημα σε κάθε μήνα…

Σ’ όλην αυτή την προσπάθεια μπροστάρης ένας δικός μας, άνθρωπος, καθηγητής των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, ο Δημήτρης ο Κονδύλης, και ψυχή ο βραβευμένος μαέστρος Γιώργος Κουμαραδιός. Κι εδώ φαίνεται πόσο θα ανεβάσει τον πολιτισμό του τόπου η ύπαρξη και η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου της Σάμου, αφού στα πιο πολλά τραγούδια στο πιάνο συνόδεψε μια μαθήτρια της Β΄ τάξης του Σχολείου.

Κι ακόμα πρωτοτυπία ήταν για μένα και για πολλούς ένα όργανο μουσικό που έρχεται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το Θέρεμιν, ένα πραγματικό θαύμα, που συνδυάζει αρχές της Φυσικής με τη Mουσική.

Μπράβο λοιπόν σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, που απ’ ό,τι έμαθα είχε πραγματοποιηθεί και την προηγούμενη μέρα στο Καρλόβασι… Ε! να μη μείνει κανένας παραπονεμένος…

Συγχαρητήρια!

Και μιας που θα πάτε και στη Μυτιλήνη στη συνάντηση των χορωδιών την άλλη εβδομάδα, ν’ αποδείξετε ότι μπορεί να είμαστε η μικρότερη ενότητα του Βόρειου Αιγαίου, μα έχουμε να δείξουμε μεγάλη αγάπη και τρανό πολιτισμό.

Μ.Ε. Καπιωτάς
Φυσικός-Περιβ. Χαρτογράφος MSc.
Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!