Ο δήμος Δυτικής Σάμου οργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας αφιερωμένης στη μνήμη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έχασε τη ζωή του την 13η Ιουλίου 2022, στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Σάμου.
Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τα εξής:
1. Τέλεση Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά, περιοχή Πλάκας Παλαιοχωρίου ΔΕ Μαραθοκάμπου, ώρα 08:30 π.μ.
2. Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο εκλιπόντων, ώρα 10:30 π.μ.
3. Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας
4. Ρίψη στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Η Συμπαράταξη Πολιτών
Με αφορμή την οργάνωση επιμνημόσυνης τελετής για τους πιλότους του ελικοπτέρου που χάθηκαν στη πρόσφατη πυρκαγιά στη ΝΔ Σάμου, η Συμπαράταξη Πολιτών σχολιάζει:
“Από δημόσιες σχέσεις και υποσχέσεις πρώτοι και άριστοι. Από δράσεις ουσίας όμως έσχατοι και κάκιστοι.
Η καλύτερη ανταμοιβή για αυτούς που χάθηκαν πάνω στην άσκηση του καθήκοντος και τις οικογένειες τους, αλλά και για όσους έχασαν τις περιουσίες τους αλλά και όλους που υφίστανται τις συνέπειες της φωτιάς και τους κινδύνους πλημύρας από τα απογυμνωμένα βουνά, θα ήταν η ανακοίνωση μιας πολιτικής διαχείρισης του περιβάλλοντος με μέτρα πρόληψης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι επανάληψης τέτοιων φαινομένων.
Η Συμπαράταξη Πολιτών στην προσπάθεια της να συμβάλει προς τη κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε τις προτάσεις της στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου και στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι τώρα.
Τη στιγμή που ο κ. Περιφερειάρχης αλωνίζει τα νησιά μας τάζοντας δρόμους, γεφύρια, νερά, λιμάνια, γήπεδα και ό,τι άλλο μπορεί για να «χαϊδέψει αυτιά», δεν δείχνει την παραμικρή ενσυναίσθηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που έχουν δημιουργήσει οι πράξεις και οι παραλήψεις των παρεμβάσεων του κράτους και της αυτοδιοίκησης, αδυνατώντας να χαράξει την όποια πολιτική.
Συμπαράταξη Πολιτών
Μ. Κάρλας, Γ. Αργυρούδη, Μ. Νικολάρα, Γ. Σπιλάνης”.


