Την εικαστική ατομική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής “Παράλληλες Πορείες”, του ιταλού καλλιτέχνη Abdrea Valleri, οργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, από 4-13 Αυγούστου.

Για πρώτη φορά εντός της γλυπτοθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος, όπου φιλοξενούνται τα μοναδικά γλυπτά της αρχαϊκής εποχής, πραγματοποιείται παρουσίαση μιας περιοδικής εικαστικής έκθεσης, η οποία παρουσιάζει δύο παράλληλες διαδρομές, μια αρχαία και μια σύγχρονη, που συνομιλούν και συνδιαλέγονται στον ίδιο χώρο, καταλήγοντας σε ένα κοινό σημείο, τη διάθεση να δει κανείς το παρελθόν μέσα από το παρόν και αντίστροφα. Η αμφίδρομη αυτή οπτική αναδεικνύει την υπερχρονική αξία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς η αρχαιότητα αντιμετωπίζεται όχι ως αισθαντικός ρεμβασμός του παρελθόντος μας, αλλά ως μια δυναμική που διαρκώς εξελίσσεται μέσα από το παρόν.

Ο Andrea Valleri είναι ένας διεθνούς φήμης εικαστικός, που μας δίνει την ευκαιρία μέσα από το πρωτότυπο έργο του να αναλογισθούμε την αέναη αξία της τέχνης, τη διαχρονική αναζήτηση του “είναι” και του “φαίνεσθαι”.

Έκθεση: «Παράλληλες Πορείες- Percorsi Paralleli»

Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Αυγούστου, ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 7 – 13 Αυγούστου

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 09:00 – 14.00 & 19:00 – 21:00.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!