Αριστερά, ο υφ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος με τον Χρ. Στεφανάδη, στην επίσκεψή του προ μηνών στη Σάμο

“Παρά τους φόβους της τοπικής κοινωνίας μας ότι θα υπάρξει πρόβλημα προσέλευσης φοιτητών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι, μετά την ταχύτατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, αποδείχθηκε το αντίθετο” επισημαίνει ο βουλευτής του Νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Όπως υπογραμμίζει, τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν έδρα το Καρλόβασι της Σάμου σημείωσαν πολύ σημαντική αύξηση εισακτέων σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό εισακτέων κατά το έτος 2021.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Μαθηματικών εισάγεται εξαπλάσιος αριθμός σε σχέση με τον αριθμό που είχε εισαχθεί το 2021, ενώ στα Τμήματα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων και Στατιστικής & Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ο αριθμός εισακτέων καλύφθηκε πλήρως.

“Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, είχε έρθει ο ίδιος στη Σάμο, μετά και από πρόσκλησή μας, με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση και να δρομολογήσει το υπουργείο και η κυβέρνηση άμεσες λύσεις.

Όπως μας ανακοίνωσε τότε, η στρατηγική του υπουργείου, της υπουργού κας Ν. Κεραμέως, και της κυβέρνησης ήταν η μείωση των θέσεων στα Πανεπιστήμια της ηπειρωτικής χώρας με σκοπό την ενίσχυση των περιφερειακών και κυρίως των τμημάτων που λειτουργούν στη Σάμο.

Η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε και ήδη από τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματά της ήταν ιδιαίτερα θετικά. Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες χρονιές το μέτρο αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση” δηλώνει ο κ. Στεφανάδης.​

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!