Εντυπωσιακές παρουσιάσεις πραγματοποίησε ο ΕΟΣΣ Σάμου στo Gastronomy Forum της διεθνούς έκθεσης Horeca 2022 στην Αθήνα, αναδεικνύοντας την φιλοπεριβαλλοντική σύγχρονη τάση και τη vegan γαστρονομία που έχει ως βάση την Πυθαγόρειο φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τους οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, τη νέα σειρά “Άθικτων Οίνων” που κυκλοφορεί.

Το Σάββατο έγινε η παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων”.

Την Κυριακή, τις εντυπώσεις κοινού αλλά και επισήμων κέρδισε η πρωτοποριακή παρουσίαση του Συνεταιρισμού με θέμα  «Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο Βιγκανισμό» με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» Σωτήρη Μαριωρή, ο οποίος ανέλυσε τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας που διέπει την “Πυθαγόρειο διατροφή” και από τον Γεν. Γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, Παναγιώτη Βαραγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της Πυθαγορείου διατροφής στο σύγχρονο βιγκανισμό.

Η σύνδεση αυτού του διεθνούς διατροφολογικού ρεύματος με το λευκό σαμιώτικο μοσχάτο κρασί στην καλύτερή του έκφραση -στους «Φυσικούς Οίνους» αλλά και τα «Αρχέγονα Εδάφη» που δημιούργησε και κυκλοφορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου- έγινε από την υπεύθυνη marketing του ΕΟΣ Σάμου Μαργαρίτα Ικαρίου.

Ταυτόχρονα, επί σκηνής, παρουσιάστηκαν τέσσερις συνταγές που βασίζονται στις αρχές της Πυθαγορείου διατροφής σε συνδυασμό με τις σύγχρονες βιγκανικές τάσεις, από τον ex. Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά:

Πουγκιά από καρότο ως “καπνιστό σολωμό” με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα κρασιού, το οποίο συνδυάστηκε με το συλλεκτικό λευκό ξηρό «Αρχέγονα Εδάφη».

“Κεμπάπ” φακής με πατάτα, τοματίνια και κράκερ κρεμμυδιού, το οποίο συνδυάστηκε με το ημίξηρο και απολαυστικό λευκό μοσχάτο “Βαβέλ”.

“Μπέργκερ” μανιταριών με οσπριάδα, τόφου, μαύρη τρούφα και κρέμα από παντζάρι, το οποίο συνδυάστηκε μοναδικά με τον

“Ερημίτη”, τον εκπληκτικό φυσικό οίνο από τη σειρά των “Άθικτων”.
Και για επιδόρπιο, καραμελωμένο αχλάδι βρασμένο σε γλυκό μοσχάτο κρασί «Samos Anthemis», με κρέμα λεμονιού και παστέλι κανέλας.

Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η σύνδεση της οινοπαραγωγικής δραστηριότητας με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Σάμου ώστε να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη το νησί μας ως οινογαστρονομικός προορισμός.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, στις παρουσιάσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αν. Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Κάιλα, και η δημοτική σύμβουλος, Βούλα Αρβανίτη. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, η αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Β. Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Απόστολος Αλατζάς, διακεκριμένοι chef και sommelier, επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, εκπρόσωποι θεματικών Μέσων Ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση της παρουσίασης “Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο Βιγκανισμό”!

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!