Εντυπωσίασαν το κοινό στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022 στην Αθήνα τα κρασιά της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου, όπως και η γαστρονομία του νησιού.

Στο Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αναδείχθηκε ο σαμιακός αμπελώνας και ο μόχθος των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που παράγουν το εκλεκτότερο προιόν του νησιού, το μοσχάτο σταφύλι.

Αναδείχθηκαν τα «πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων.

Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας της Σάμου, με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Την παρουσίαση αυτή τίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύονταν από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι εξήραν το έργο του ιστορικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος να κεραστεί με σαμιώτικο κρασί.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη και ο δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Απόστολος Αλατζάς, εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού, οινολάτρες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, συμμετέχει και αυτός φέτος στην έκθεση «HoReCa 2022», η οποία πραγματοποιείται, στο Μetropolitan Expo (πλησίον αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος), από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Ο δήμος αναφέρει ότι στόχος των παρουσιάσεων των κρασιών και της γαστρονομίας της Σάμου στην έκθεση “είναι η προαγωγή του πολιτιστικού αποτυπώματος της Σάμου, η ισχυροποίηση των συνεκτικών δεσμών μεταξύ της οινοπαραγωγικής δραστηριότητας και του κοινωνικού ιστού και η διαρκής βελτίωση της οινοτουριστικής ταυτότητας του νησιού.

Με τέτοιου είδους δράσεις επιχειρείται η συμβολή των δύο φορέων, Δήμου Ανατολικής Σάμου και ΕΟΣ Σάμου, στην προβολή του οινοτουριστικού προφίλ του νησιού μας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσωπεί ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Κάιλα, και η δημοτική σύμβουλος, Βούλα Αρβανίτη.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 16:00, θα παρουσιαστεί στην έκθεση Horeca η θεματική:

“Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο Βιγκανισμό” με εισήγηση του γεν. γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος, Παναγιώτη Βαραγιάννη, με παρουσίαση, του σαμιώτικου μοσχάτου, με τα 3.000 χρόνια ιστορίας, από την υπεύθυνη marketing του ΕΟΣ Σάμου, Μαργαρίτα Ικαρίου.

Για την Πυθαγόρεια διατροφή θα μιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια, Σωτήρης Μαριωρής, διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ.

Συνταγές που βασίζονται στην Πυθαγόρεια διατροφή αλλά και τις σύγχρονες βιγκανικές τάσεις, σε συνδυασμό με τους “φυσικούς οίνους” του Συνεταιρισμού εμπνεύστηκε και θα παρουσιάσει ο ex. Chef, Ευάγγελος Μπιλιμπάς.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου το Σάββατο στην διεθνή έκθεση HoReCa 2022!

Πηγή: Σελίδα facebook του ΕΟΣΣ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!