Τις δράσεις σε ανοιχτό χώρο με τίτλο “Γνωρίζω τον τόπο μου – Δυναμώνω τις ρίζες μου” διοργανώνει τις Κυριακές 10 και 17 Οκτωβρίου το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Σάμου “Φάρος”.

Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου στον Πύργο του Σαρακίνη στο Ηραίον, ένα μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου και το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα κτίσματα μετά τη “νέα αρχή” που έγινε στη Σάμο με τον επανεποικισμό της.

Ώρα έναρξης: 10:30 π.μ.

Την αφήγηση και την επιμέλεια του χρονικού έχει η Ιωάννα Τσαμπούρη, φιλόλογος, ενώ θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι με αφορμή το ιστορικό γεγονός.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2273023443 και 2273087070 – 1, καθημερινά από 8:30 έως 14:30, μέχρι την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης, “στόχος είναι η διαπραγμάτευση του κοινωνικού τοπίου μιας νέας αρχής, με τις δυσκολίες, αλλά και τα οφέλη που μπορεί να δώσει στον ψυχισμό του ανθρώπου“.

Η δεύτερη επίσκεψη θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στο Παλαιό Καρλόβασι και θα έχει ως θέμα “Tο 1821 και η Σάμος”.

Πλοηγός στην ιστορία θα είναι ο Δημήτρης Θρασυβούλου, φιλόλογος – ιστορικός, ο οποίος είχε συνοδεύσει ανάλογες βόλτες του “Φάρου” και στο παρελθόν.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία του δημοτικού σχολείου στο Παλαιό Καρλόβασι.

Η δράση αυτή τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του δήμου Δυτικής Σάμου στο πλαίσιο των εορτασμών του για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Σάμου “Φάρος” αναφέρουν ότι σκοπός δράσεων “είναι η γνωριμία με τον χώρο μέσα στον οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε, τα μηνύματα που μας δίνει το ιστορικό παρελθόν του και πώς αυτά μπορούν να έχουν επίδραση στην σύγχρονη καθημερινότητά μας και στην διαμόρφωση μιας ενεργητικής, συνεργατικής και λειτουργικής ψυχοκοινωνικής ταυτότητας“.

Οι δράσεις στο Ηραίον και στο Παλαιό Καρλόβασι γίνονται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!