fbpx

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Σάμου

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών του νομού Σάμου κατά της αξιολόγησης, μετά και από την κήρυξη της απεργίας και αποχής των εκπαιδευτικών ως παράνομης, εξήγγειλε η τοπική ΕΛΜΕ.

Η σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών στον νομό αναφέρει:

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή, κλιμακώνουμε την πάλη μας!

Η προσφυγή της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια και η κήρυξη της απεργίας αποχής των εκπαιδευτικών ως παράνομης είναι η κλιμάκωση της πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής.

Μια πολιτική που απέναντι στην μαζική και μαχητική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Αθήνα την Παρασκευή 1/10 έφτασε να επιστρατεύσει χημικά και αύρες επιχειρώντας την καταστολή της!

Όλα αυτά είναι ταυτόχρονα ομολογία αποτυχίας όλων των προηγούμενων εκφοβιστικών εγκυκλίων και διατάξεων, όλων των προηγούμενων απειλών, με τις οποίες το ΥΠΑΙΘ επεδίωκε την υποταγή του κλάδου.

Είναι ομολογία αποτυχίας καθώς στα σχολεία της χώρας –και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- όλες τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκε ένα πολύ μαζικό και πλειοψηφικό ρεύμα άρνησης της αξιολόγησης και υπερψήφισης της απεργίας –αποχής από αυτήν.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει! Απέναντι στην κυβερνητική επιχείρηση που επιδιώκει να ορίσει το «νόμιμο» για το οποίο θα μας «επιτρέπει» να αγωνιστούμε έχουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τη μαζικότητα και το δίκαιο του αγώνα μας!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί αρνείται την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, γιατί αρνείται οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε πειθήνια γρανάζια σε ένα σχολείο πολύ πιο ταξικό και αντιδραστικό!

Γι αυτό αρνούμαστε την αξιολόγηση, γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, γιατί διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά και ελευθερίες για όλους!

Γι αυτό και ο αγώνας αυτός δεν έχει ημερομηνία λήξης που θα προσδιορίζεται από τις όποιες αρχικές και τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων!

Αντίθετα πρέπει να γίνει πιο μαζικός και αποφασιστικός, με αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικές διαδηλώσεις.

Απέναντι στον ορυμαγδό της αντιδραστικής επίθεσης που γκρεμίζει κάθε δικαίωμα για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς πρέπει και μπορούμε να σταθούμε με ανοιχτό και κεντρικό αγώνα μαζί και δίπλα με τη νεολαία και το λαό. Ένας αγώνας που παλεύει για:

· τη συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης,

· την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,

· την διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών και τον διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Άμεσα και για τις επόμενες κρίσιμες μέρες (και με δεδομένο ότι μέχρι να κριθεί τελεσίδικα ως παράνομη η απεργία –αποχή είναι νόμιμη η συμμετοχή μας σ’ αυτήν) καλούμε σε

Ø Μαζική υπερψήφιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση σε όποια σχολεία καλεστούν σύλλογοι διδασκόντων για το ζήτημα αυτό

Ø Νέα έκτακτη ΓΣ μέσα στην εβδομάδα για να αποφασίσουμε μαζικά και συλλογικά τα επόμενα βήματα της πάλης μας“.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, η ΕΛΜΕ Σάμου εξέδωσε το ψήφισμα με τίτλο “Κρεσέντο βίας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς“, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει την άγρια επίθεση και την βίαιη καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στην κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την Παρασκευή 1/10 στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπ. Παιδείας.

Μετά την προσφυγή της Κεραμέως στα δικαστήρια εναντίον της απεργίας – αποχής στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση καταφεύγει σε άλλη μια προσπάθεια επίδειξης πυγμής σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Το χτύπημα του συλλαλητηρίου, τα χημικά και οι αύρες που επιστρατεύτηκαν είναι τελικά το «ευχαριστώ» του Υπουργείου Παιδείας, στους εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθιο το σχολείο την περίοδο της πανδημίας, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά μέσα στις τάξεις κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς καμιά υποστήριξη.

Είναι αυτό το Υπουργείο που από τη μια στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπάνε μια διαδήλωση δασκάλων και καθηγητών και την άλλη στιγμή κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές συμμορίες και σε όσους αγωνίζονται για μόρφωση, δουλειά κα ζωή με δικαιώματα.

Σήμερα αποδείχθηκε ότι την κυβέρνηση την έχει κυριέψει ο φόβος από τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Δεν της είναι αρκετό η ποινικοποίηση των αγώνων αλλά θέλει και την πλήρη φίμωση και την καταστολή τους. Θέλει να επιβάλει με κάθε μέσο την πολιτική της που έχει απορριφθεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ένα είναι σίγουρο. Όσα ΜΑΤ και αν επιστρατεύσουν, όσες αύρες και χημικά και αν ρίξουν οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται. Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές θα αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την μόρφωση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, να φτιάξει σχολεία πολλών ταχυτήτων, να υψώσει νέους ταξικούς φραγμούς στα νέα παιδιά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά, υπερψηφίζουμε την απεργία- αποχή στους συλλόγους διδασκόντων και αποφασίζουμε άμεσο απεργιακό αγώνα.

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!