Ο δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν από κοινού μία συλλεκτική φιάλη οίνου, σε ειδική συσκευασία και περιορισμένο αριθμό, που συνοδεύεται από αντίγραφο του ιστορικού αυτού ντοκουμέντου.

Η φιάλη αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερο δώρο, σε διακεκριμένες προσωπικότητες που επισκέπτονται τη Σάμο ή τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει ο ΕΟΣΣ.

 

Το σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού έδωσε δυναμικό “παρών” στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021” που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου συμμετείχαν με ένα καλοστημένο «περίπτερο» που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, tour operators από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, καθώς και σημαντικών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Η φωτογραφική έκθεση του Χρυσόστομου Γαλαθρή με θέμα τη ζωή του Σαμιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Λυκούργου Λογοθέτη προκάλεσε πλήθος θετικών σχολίων, ενώ η συλλεκτική φιάλη με σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και διεθνείς εκπροσώπους φορέων και οργανισμών.

Το σαμιώτικο κρασί στην Επανάσταση του 1821

Το σαμιώτικο κρασί έχει αφήσει το ισχυρό ιστορικό, οικονομικό και πολιτιστικό του αποτύπωμα στην κοινωνία της ακριτικής Σάμου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που πιστοποιείται σε ιστορικό έγγραφο-ντοκουμέντο των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους, όπου σε λίστα τροφοδοσίας της Υδραϊκής Μοίρας υπό την οδηγία του αντιναυάρχου Γεωργίου Σαχτούρη, μεταξύ όσων προσέφεραν οι Σαμιώτες, σημαντική ποσότητα σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού δινόταν για να εμψυχωθούν και ενδυναμώσουν οι πολεμιστές, που μάχονταν για την ελευθερία.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!