“Σήμερα η Σάμος «ησυχάζει», αφήνει πίσω της της ντροπιαστικές σκηνές στο Βαθύ” τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στην ομιλία του στα εγκαίνια της νέας κλειστής /ελεγχόμενης δομής στη Ζερβού. Λίγο νωρίτερα, είχε κόψει την κορδέλα στην πύλη, όπου έγινε έπαρση σημαίας, της Ελλάδος και της Ε.Ε.

Δείτε στην παρακάτω playlist 7 βίντεο από τα εγκαίνια της νέας ΚΕΔ Σάμου:

Το παρών στα εγκαίνια της νέας Δομής, έδωσαν μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Beate Gminder, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, κι ο γενικός διευθυντής του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας MYTILINEOS, Παναγιώτης Γαρδελίνος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Νότης Μηταράκης ανέτρεξε στην πρώτη του επίσκεψη στη Σάμο ως υπουργός αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, τότε που, όπως είπε, “7.500 μετανάστες «στοιβάζονταν» στο Βαθύ”“Από τη Δευτέρα οι περίπου 550 εναπομείναντες θα μεταφερθούν εδώ, στην πρώτη σύγχρονη, κλειστή / ελεγχόμενη δομή” ανέφερε.

Κατά τον κ. Μηταράκη, η σημερινή εκδήλωση “δεν σηματοδοτεί απλώς τη κατάργηση του ΚΥΤ στο Βαθύ, αλλά συνολικά μια νέα περίοδο, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη συνεχή και δραστική μείωση, στην πράξη, των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες”.

“Κάνουμε πράξη ό,τι δεσμευτήκαμε στις νησιωτικές κοινωνίες. Δημιουργήσαμε μια δομή σύγχρονη και ασφαλή για διαμένοντες, εργαζόμενους, αλλά και κατοίκους, μακριά από τον αστικό ιστό. Μια δομή που θα προσφέρει πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε ανθρώπους που ζητούν διεθνούς προστασίας, αλλά και τους αναγκαίους όρους φρούρησης και περιορισμού για τους παράνομους μετανάστες που είναι προς επιστροφή/απέλαση. Και μετατρέπεται έτσι σε προμετωπίδα της αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή” υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε, “βάλαμε από την πρώτη στιγμή δύο σημαντικούς και μετρήσιμους στόχους: Πρώτον, την ουσιαστική μείωση τον ροών και δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Έχουμε πλέον εμφανώς ανακτήσει τον έλεγχο, μετά από μια δύσκολη περίοδο, που ξεκίνησε το 2015, περίοδο που η Ευρώπη δεν θέλει να ξαναζήσει. Με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, έχουμε πλέον ανακτήσει όχι μόνο τον έλεγχο, αλλά και τη διεθνή μας φερεγγυότητα.

Σήμερα η Σάμος, όπου σε λίγες ημέρες κλείνουμε την παλιά δομή μέσα στο Βαθύ, παραδίδοντας στον δήμο και τους κατοίκους τον χώρο και ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή του, αλλάζει σελίδα.

Σε λίγους μήνες ακολουθεί η Κως, η Λέρος και λίγο αργότερα, μέσα στο 2022, η Χίος και η Λέσβος.

Η ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής είναι ακόμα μία απόδειξη ότι το status του Μεταναστευτικού μεταβλήθηκε άρδην μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Από κρίση, σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση που ευνοεί την άμεση απεμπλοκή των νησιών μας από το Μεταναστευτικό και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η νέα δομή, μακριά από την πόλη, είναι ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια που όλοι κάνετε για την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί. Και η έναρξη της λειτουργίας της θα καταστεί ορόσημο, μίας νέας περιόδου ανάπτυξης και προόδου” είπε ο υπουργός.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως “την περίοδο 2015-2019 τα νησιά μας σήκωσαν ολομόναχα το βάρος του Μεταναστευτικού, με τις άναρχες δομές που υπήρχαν σε αυτά να μετατρέπονται σε μνημεία αναλγησίας και εστίες διεθνούς κριτικής κατά της χώρας μας. Σε αυτά τα «μελανά» σημεία για την ιστορία και το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, βάζουμε οριστικό τέλος” τόνισε.

“Εικόνες σαν του Βαθέος ανήκουν στο παρελθόν”

“Από τη Σάμο στέλνουμε το μήνυμα σε όλα τα νησιά: Εικόνες σαν της Μόριας και του Βαθέος ανήκουν στο παρελθόν. Η σημερινή είναι η εικόνα αυτής της νέας δομής, που προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, λειτουργικότητα και τάξη” συνέχισε κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο “κομβικό”, όπως είπε, ζήτημα της ασφάλειας.

“Η λειτουργία σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου στις δομές δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, που άλλωστε θα βρίσκονται πλέον αρκετά μακριά από τις δομές. Αφορά τους εργαζόμενους, αλλά και τους ίδιους τους διαμένοντες, που θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς. Να γνωρίζουν πως για όσο διάστημα θα μείνουν στη δομή φιλοξενίας, ζουν σε ένα περιβάλλον λειτουργικό με τήρηση των κανόνων και ευταξία, αλλά και σύγχρονες υποδομές. Σε αυτό το κέντρο υλοποιούμε μια σειρά προγραμμάτων, που συνολικά στοχεύουν στην ασφάλεια της δομής” ανέφερε και συμπλήρωσε:

“Η ασφάλεια, όπως και η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, ήταν βασική μας προτεραιότητα. Φροντίσαμε επίσης για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την κάλυψη βασικών αναγκών, την επαρκή ιατρική φροντίδα, την εκπαίδευση, αλλά και την αναψυχή.Προβλέψαμε οργάνωση σε γειτονιές, για την προστασία των ευάλωτων ομάδων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα, τις μονογονεϊκές οικογένειες, χώρο καραντίνας, φιλοξενίας γενικού πληθυσμού”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ν. Μηταράκης κι ο βουλευτής Σάμου Χρ. Στεφανάδης

“Όχι για μόνιμη παραμονή μεταναστών”

Ο κ. Μηταράκης στάθηκε και σε “μία συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει από κάποιους στην Ελλάδα, με σκοπό – για άλλη μία φορά – τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας”.

Όπως εξήγησε, “οι δομές στα σημεία εισόδου της χώρας δεν φτιάχνονται για μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών. Φτιάχνονται για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας στο Μεταναστευτικό, με τρόπο που αρμόζει στη χώρα μας, την ιστορία της, αλλά και τις ευρωπαϊκές αξίες. Ανάγκες σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το παρελθόν, όπως όλοι πλέον – ακόμα και οι πιο κακοπροαίρετοι – μπορούν να διαπιστώσουν”.

Πλέον δεν είμαστε απροετοίμαστοι, συνέχισε ο κ. Μηταράκης, λέγοντας ως “τις συνέπειες πλέον του να είμαστε ανέτοιμοι, οι νησιώτες τις έχουμε βιώσει με τον πιο βάναυσο τρόπο στην καθημερινότητά μας. Οφείλουμε σε εμάς, αλλά και στα παιδιά μας, να μην τις ξαναζήσουμε.

Το απρόβλεπτο των ροών το γνωρίζουμε καλά, από σήμερα όμως θα γνωρίζουμε και εμείς και τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που πιθανόν παρακολουθούν το εύρος των δυνατοτήτων μας. Για αυτά τα κυκλώματα, η ολοκλήρωση των κλειστών ελεγχόμενων δομών να είστε σίγουροι πως είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Το χάος και το σκοτάδι μέσα στο οποίο δρούσαν διαλύονται πλέον οριστικά” υποστήριξε.

Ο υπουργός τόνισε πως “η Ελλάδα τιμά τις υποχρεώσεις της ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, και την υπεράσπιση των κοινών μας αρχών.

Με την ίδια πυγμή στέλνουμε και το μήνυμα ότι δε θα δεχθούμε να γίνουμε ξανά η πύλη εισόδου της Ευρώπης” επανέλαβε.

Καταληκτικά, ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε “την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου βήματος ανακούφισης των συμπολιτών μας εδώ στη Σάμο και σύντομα και στα άλλα νησιά. Και για τη γενικότερη στήριξή της σε αυτή την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα, τα νησιά μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν δυσανάλογα το βάρος του Μεταναστευτικού.

Την κατασκευάστρια εταιρεία και όλους όσοι εργάστηκαν για το τελικό αποτέλεσμα μίας δομής σύγχρονης που διασφαλίζει ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Φυσικά την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία της Σάμου για τη στήριξη και την υπομονή τους. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας.

Ειδικά όμως θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, η οποία παρότι νεοσυσταθείσα, μπόρεσε να υλοποιήσει τόσα πολλά έργα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για τη στήριξη του έργου να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους εδώ. Όπως επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία επίσης έχει ήδη μεταφερθεί εδώ”.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Beate Gminder, δήλωσε πως “τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν μάς υπενθυμίζουν ότι μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στη μετανάστευση είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ. Τονίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα της σημείωσης προόδου όσον αφορά το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από έναν χρόνο. Όπως σημείωσε η πρόεδρος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, μας δίνει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διαχειριστούμε τους διαφορετικούς τύπους καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Beate Gminder, με τον υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη

Θα παράσχει στην ΕΕ ένα κοινό λειτουργικό σύστημα διαχείρισης ασύλου και μετανάστευσης. Το νέο κέντρο στη Σάμο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας νέας, ευρωπαϊκής προσέγγισης, καθώς υπόσχεται μια καλύτερη, ελεγχόμενη διαχείριση της μετανάστευσης. Και προσβλέπουμε μαζί σας στο άνοιγμα των κέντρων στα άλλα νησιά του Αιγαίου, στην Κω και στη Λέρο, στη Χίο και στη Λέσβο”.

Ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, δήλωσε πως “προσωπικά, αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση για πολλούς λόγους, θεσμικούς, πολιτικούς αλλά και προσωπικούς.

Πρώτον, επειδή ξεκινάει τη λειτουργία της μια νέα σύγχρονη δομή, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Μια δομή ευρωπαϊκή, όχι μόνο επειδή χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και επειδή ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Δεύτερον, επειδή εγκαινιάζουμε ένα νέο μοντέλο για τα ελληνικά δεδομένα. Η δομή της Σάμου θα αποτελέσει πρότυπο και προπομπό, καθώς θα ακολουθήσουν νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές, στην Κω και τη Λέρο, και στη συνέχεια  στη Χίο και τη Λέσβο.

Ο τρίτος λόγος είναι προσωπικός. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση γιατί, πέραν των δεσμών που με συνδέουν με το νησί, έζησα και δούλεψα εδώ ως γιατρός και συντονιστής πεδίου του Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ στο Βαθύ, που σε λίγες μέρες κλείνει οριστικά. Και, μάλιστα, στα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης, από το 2015 και μετά.

Η νέα δομή εδώ στη Σάμο είναι κάτι που περιμέναμε καιρό, ως Σαμιώτες, ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι” ανέφερε.

Ο γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης MYTILINEOS, Παναγιώτης Γαρδελίνος, δήλωσε πως “είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να κατασκευάσουμε μία πλήρως αυτόνομη δομή για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Μέσα σε ένα εξαιρετικά σφιχτό χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής.

Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το όνομα της MYTILINEOS αποτελεί πλέον διεθνώς εγγύηση ποιότητας. Με άρτια τεχνογνωσία, μακρόχρονη εμπειρία και υπευθυνότητα, η MYTILINEOS είναι σήμερα μία κορυφαία διεθνή βιομηχανική και ενεργειακή εταιρεία με δυναμική παρουσία και στις 5 ηπείρους. Δραστηριοποιείται στους τομείς της Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, της Μεταλλουργίας, της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών κι Αποθήκευσης Ενέργειας και των Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Από τη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων απουσίαζαν, όπως είχαν προαναγγείλει η δημοτική Αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις της Ανατολικής Σάμου, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζερβού οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Η αντίδραση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

“Κέντρο-φυλακή” που συμβάλει “στην απομόνωση και τον περαιτέρω επανατραυματισμό” των αιτούντων άσυλο χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, που εγκαινιάστηκε σήμερα στη Σάμο.

«Πόσο προκλητικό είναι το γεγονός ότι ενώ βλέπουμε τι συμβαίνει σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η ΕΕ και η Ελλάδα είναι απασχολημένες με τα εγκαίνια μιας νέας φυλακής για αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Σάμου», σημειώνει στην ανακοίνωση ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Σάμο, Γιώργος Καραγιάννης.

Η εν λόγω δομή εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και αναπτύσσεται σε έκταση 154 στρεμμάτων, στη θέση Ζερβού του δήμου Ανατολικής Σάμου και είναι δυναμικότητας 3000 φιλοξενούμενων. Το σύνολό της περιβάλλεται από διπλή περίφραξη ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση στην είσοδο των απαραίτητων συστημάτων ελέγχου. Επίσης περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και λειτουργικές υποδομές, ώστε να καθίσταται μία ασφαλής, ελεγχόμενης πρόσβασης εγκατάσταση, με αναβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων αλλά και εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η σημερινή εκδήλωση δεν σηματοδοτεί απλώς τη κατάργηση του ΚΥΤ στο Βαθύ, αλλά συνολικά μια νέα περίοδο, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την συνεχή και δραστική μείωση – στην πράξη – των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε εγκαινιάζοντας τη νέα δομή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση – συνέχισε ο υπουργός – σας καλωσορίζω στην πρώτη σύγχρονη, κλειστή ελεγχόμενη δομή, στη Σάμο. Κάνουμε πράξη ό,τι δεσμευτήκαμε στις νησιωτικές κοινωνίες. Δημιουργήσαμε μια δομή σύγχρονη και ασφαλή για διαμένοντες, εργαζόμενους αλλά και κατοίκους, μακριά από τον αστικό ιστό. Μια δομή που θα προσφέρει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια σε ανθρώπους που ζητούν διεθνή προστασία, αλλά και τους αναγκαίους όρους φρούρησης και περιορισμού για τους παράνομους μετανάστες που είναι προς επιστροφή – απέλαση. Και μετατρέπεται έτσι, σε προμετωπίδα της αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή».

«Σήμερα η Σάμος, όπου σε λίγες ημέρες κλείνουμε την παλιά δομή μέσα στο Βαθύ, παραδίδοντας στον δήμο και τους κατοίκους τον χώρο και ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίησή του, αλλάζει σελίδα. Σε λίγους μήνες ακολουθεί η Κως, η Λέρος και λίγο αργότερα, μέσα στο 2022, η Χίος και η Λέσβος» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Παρούσα στα εγκαίνια, ήταν και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Μπεάτε Γκμίντερ, η οποία είπε πως «τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν, μας υπενθυμίζουν ότι μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στη μετανάστευση, είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ. Τονίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα της σημείωσης προόδου όσον αφορά το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο».

Υπενθυμίζοντας τα όσα πρόσφατα είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, συνέχισε λέγοντας ότι το σύμφωνο «μας δίνει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διαχειριστούμε τους διαφορετικούς τύπους καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε. Θα παράσχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κοινό λειτουργικό σύστημα διαχείρισης ασύλου και μετανάστευσης. Το νέο κέντρο στη Σάμο που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας νέας, ευρωπαϊκής προσέγγισης, καθώς υπόσχεται μια καλύτερη, ελεγχόμενη διαχείριση της μετανάστευσης. Και προσβλέπουμε μαζί σας στο άνοιγμα των κέντρων στα άλλα νησιά του Αιγαίου, στην Κω και στη Λέρο, στη Χίο και στη Λέσβο».

Επιπλέον, σε όλη την έκτασή της, έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση Κλειστού Συστήματος Παρακολούθησης (CCTV), το οποίο χρησιμοποιεί «έξυπνο» λογισμικό με σκοπό να προειδοποιεί εγκαίρως για τυχόν έκτακτα συμβάντα.

Οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 14.250 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από 240 οικίσκους των 25 τ.μ., έκαστος με χωρητικότητα τέσσερα άτομα ανά οικίσκο, επτά ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ., με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο και δυο των 400 τ.μ., έκαστο με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο.

Η τοποθέτηση των αιτούντων άσυλο θα γίνεται βάσει εθνοτικών και κοινωνικών κριτηρίων (οικογένειες, άτομα με κινητικές αναπηρίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, έγκυες). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 43 εκ. και έχει χρηματοδοτηθεί 100% από το ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!