Συνάντηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχαν την Πέμπτη η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, Μαρία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ, Γρηγόρη Γερακαράκο.

Οι δύο πρόεδροι των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών παρέθεσαν κατ’ ιδίαν στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ τα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς σε τοπικό επίπεδο.

Καταρχήν, σε συνέχεια του από 03/09/2021 σχετικού εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας και η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης της, κατά τις προσεχείς συμπληρωματικές μεταθέσεις προσωπικού, τονίζοντας ιδιαίτερα την υφιστάμενη παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά και την μόνιμη επιφόρτιση του προσωπικού με πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα.

Επίσης συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα των μεταγωγών και ιδίως των ψυχικά ασθενών ατόμων, το ζήτημα των οδοιπορικών εξόδων κατά τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού, καθώς και η προσφάτως εκδοθείσα νομολογία, αναφορικά με την διενέργεια των προβλεπομένων Rapid Tests από το ανεμβολίαστο προσωπικό.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού άκουσε τα ανωτέρω παρατιθέμενα ζητήματα, διαβεβαίωσε την κ. Μαυρίδου και τον κ. Γερακαράκο ότι στα πλαίσια του εφικτού και των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, θα πράξει τα απαιτούμενα για την επίλυση ή έστω την εξομάλυνση αυτών.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί δηλώνουν: “Δεν επαναπαυόμαστε, αναμένοντας άμεσες και ουσιώδεις παρεμβάσεις από την φυσική, αλλά και την πολιτική ηγεσία, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, μέχρι την επίλυση των υπηρεσιακών προβλημάτων του Νομού Σάμου“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!