Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου, Κώστας Τζίχας. Φωτογραφία: Νίκος Δραπανιώτης

Θετική απάντηση στο αίτημα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ “η Σάμος αλλάΖΕΙ” να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο για να καθορίσει τη στάση του για το ΚΥΤ και τα εγκαίνιά του το Σάββατο δηλώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνοντας πως “ποτέ δεν θα αρνηθεί τη συμμετοχή της για οποιοδήποτε θέμα αφορά την περιοχή και τον λαό του νησιού μας.

Δεν μπορούμε, όμως, να μην υπενθυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει από καιρό καθορίσει τη στάση του με την ψήφο όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Και η κατά πλειοψηφία θέση του ήταν να γίνει το ΚΥΤ στου Ζερβού, αλλά ….να είναι 1300 θέσεων. Θέση στην οποία αντιτάξαμε – και τελικά την καταψηφίσαμε – ότι από τη στιγμή που συμφωνούν στην κατασκευή του, το «παζάρι» για τη χωρητικότητα δεν έχει κανένα νόημα, αλλά αποτελεί πρόσχημα συναίνεσης” δηλώνει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι “η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη θέση για μικρό ΚΥΤ στο όνομα των «καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων» (τον εγκλωβισμό τον θεωρούν δεδομένο) βοήθησε με τον πιο πρόσφορο τρόπο τη δημοτική αρχή, η οποία, στο όνομα «να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την πόλη» (αλλά να παραμένουν όμηροι στο νησί), «άδειασε» κυριολεκτικά τον αγώνα των κατοίκων και των φορέων τους, δημιουργώντας σε απ’ ευθείας συνεννόηση με τη κυβέρνηση τετελεσμένα. Αποκορύφωμα και επισφράγιση αυτής της διασύνδεσης ήταν οι δημόσιες ευχαριστίες και οι έπαινοι του δημάρχου προς τον πρωθυπουργό στη συνάντηση με τους δημάρχους του Ανατολικού Αιγαίου στου Μαξίμου”.

Επομένως, κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση, “το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να το παίξουν αγωνιστές εκ του ασφαλούς, αφού η «δουλειά» τελείωσε. Όσο για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου που καλεί γενικά και αόριστα σε αντίσταση κατά του ΚΥΤ, να τους θυμίσουμε ότι η πρώτη πτέρυγα αποφασίστηκε, ξεκίνησε και σχεδόν ολοκληρώθηκε επί των ημερών της κυβέρνησής τους.

Όποιος θέλει πραγματικά να αντισταθεί, και να απαιτήσει να ξηλωθεί εκ θεμελίων αυτό το τερατούργημα της καταστολής, υπάρχει το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και άλλων φορέων για συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ το Σάββατο, την ώρα των επονείδιστων εγκαινίων” αναφέρει η δημοτική παράταξη.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!