Στην πρόσκληση συμμετοχής στα εγκαίνια της νέα δομής στη Ζερβού το Σάββατο απαντά σε υψηλούς τόνους η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της, Κώστας Τζίχας, σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σημειώνει:

“Κύριε υπουργέ

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη και προσβλητική την πρόσκλησή σας στα εγκαίνια του στρατοπέδου συγκέντρωσης – φυλακής που στήσατε στη θέση Ζερβού, έξω και πέρα από τη διακηρυγμένη αντίθεση του Σαμιώτικου λαού, η οποία εκφράστηκε με μεγαλειώδεις και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι καταφέρατε – μέσω και των τοπικών «προθύμων» που σας διευκόλυναν – να προχωρήσετε στην κατασκευή αυτού του ανοσιουργήματος δεν πρέπει να σας εφησυχάζει. Ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Κάποια στιγμή θα εισπράξετε – και με τόκους – τα επίχειρα της πολιτικής σας.

Όπως σας είχαμε πει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αυτά τα κέντρα φυλακές τα κατασκευάζετε με το βλέμμα στο ζοφερό μέλλον για τους λαούς της περιοχής μας, το οποίο επιμελώς ετοιμάζετε όλες οι μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και συνολικά η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σας.

Και μην μας πείτε το γνωστό ανιστόρητο παραμύθι, για «Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», γιατί τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Αφγανιστάν, όπου συμμετείχατε με στρατιωτική αποστολή επί 21 συναπτά έτη με κόστος 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αποδεικνύουν πόσο καταστροφική και ανελέητη για τους λαούς είναι η πολιτική σας.

Το πολιτικό σας θράσος απογειώνεται, καθώς κομπάζετε για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, έχοντας κάνει κουρελόχαρτο ακόμη κι αυτό το ιμπεριαλιστικό διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας ασύστολα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και διακηρύσσοντας ότι ετοιμάζεστε να «υπερασπίσετε τα σύνορα» από το νέο μεταναστευτικό κύμα, «γαργαλώντας» σκόπιμα τα εθνικιστικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά του ακροδεξιού ακροατηρίου σας.

Η θέση μας είναι γνωστή, διακηρυγμένη εξαρχής και είναι αμετάκλητη:

Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού.

Να μη γίνει κανένα ΚΥΤ σε όλο το νησί. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού.

Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προτίμησής τους.

Η καταγραφή και ταυτοποίησή τους να γίνεται με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε. στην Τουρκία και να μεταφέρονται με ασφάλεια στις χώρες όπου επιθυμούν κι εκεί να καταθέτουν τις αιτήσεις ασύλου” αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!