Στη σύλληψη ενός 33χρονου Ουκρανού διακινητή αλλαδαπών προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακής, ναυαγοσωστικό σκάφος του, βραδινές ώρες της 11ης Αυγούστου, εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα “Doucement”, σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της τοπικής Λιμενικής Αρχής, τα οποία, αφού ακινητοποίησαν το σκάφος, διενήργησαν έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων του και των επιβαινόντων, από τον οποίο προέκυψε ότι επί του σκάφους επέβαιναν μαζί με τον 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερείτο ταξιδιωτικών εγγράφων, άλλοι δέκα αλλοδαποί, ομοίως στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους, στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στην πόλη της Σάμου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες, ενώ ο 33χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών, κατά παράβαση του νόμου 3386/05 και του νόμου 4251/14 (άρθρο 30).

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ένα βοηθητικό σκάφος (tender) μαζί με εξωλέμβιο κινητήρα, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο συσκευές ανίχνευσης γεωγραφικού στίγματος, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.650 €.

Από τη ΔΑΠΘΑΣ αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέρα αυτού που συνελήφθη.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!