fbpx

“Σημαντικά ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid στο Β. Αιγαίο – Αποφυγή συνωστισμού”

Σε κοινή δήλωση με αφορμή τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες στα νησιά προχώρησαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, κι ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Βρουλής.

Ειδικότερα, τονίζουν:

“Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και τη σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι τη 15η Αυγούστου από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.

Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του Covid-19.

Παρακαλούμε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε έπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθούν θετικά στην εφαρμογή των μέτρων“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!