Μία γιορτή μεσογειακής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές τα πολυβραβευμένα ΠΟΠ κρασιά ΕΟΣ Σάμου, την ονομαστή Γραβιέρα ΠΟΠ ΕΑΣ Νάξου, και τα κρασιά ΠΟΠ/ΠΓΕ της Enoteca από την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα της Ιταλίας διοργανώνεται το Σάββατο 24 Ιουλίου σε γνωστό ξενοδοχείο στο Ποτοκάκι.

Η εκδήλωση στη Σάμο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ.

Το πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), αλλά και να συμβάλλει στην προβολή και εδραίωση του Μεσογειακού τρόπου διατροφής, με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 στις 9 μμ, στον παραθαλάσσιο χώρο εστίασης «Samian Blue» του ξενοδοχείου «Hydrele Beach Hotel» θα φιλοξενηθούν τα εξής:

• Live Cooking Show με Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ από την Μαργαρίτα Νικολαΐδη (Νικήτρια Master Chef 2021).

• Wine Tasting με εκλεκτούς ΠΟΠ Οίνους της ΕΟΣ Σάμου από τον DipWSET Στέφανο Κόγια.

Παράλληλα, δοκιμή των οίνων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Emilia Romagna ενώ στην εκδήλωση ο chef Γιώργος Σταυράκης, με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Αγγέλικα και του Στέφανου Σοφούλη έχουν ετοιμάσει μοναδικά πιάτα για να συνοδεύσετε το κρασί σας, σε ένα ταξίδι οινογνευσίας που θα σας μείνει αξέχαστο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Live Cooking Show με την Μaster Chef 2021, Mαργαρίτα Νικολαΐδου:

1. Σαγανάκι (γραβιέρα) παναρισμένο με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα σύκο και

2. Φλογέρες κανταΐφι με γραβιέρα και άρωμα λεμόνι.

Θα προσφερθεί κατά την είσοδο ένα welcome drink (cocktail με Samos Vin Doux, πάγο, δυόσμο και sprite) σε ποτήρι flute για όλους τους προσκεκλημένους

ΑΤΖΕΝΤΑ της εκδήλωσης:

21.00 – 21.05: Welcome Μαργαρίτα Ικαρίου (Marketing ΕΟΣ Σάμου)

21.05 – 21.15: Welcome – Μια συνοπτική παρουσίαση των στόχων του προγράμματος και παρουσίαση της γραβιέρας ΠΟΠ Νάξου, Παντελής Σκαρλάτος (CEO Economotechniki)

21.15 – 21.20: Συνοπτική τοποθέτηση για τη σημασία της οινογευστικής ταυτότητας για έναν τόπο, Γιώργος Καραμέρος (δημοσιογράφος)

21.20- 21.30 Παρουσίαση ΕΟΣ Σάμου, ιστορική αναδρομή (Τίτος Φραντζής, Sales Manager ΕΟΣ Σάμου)

21.30 – 21.45: Master Class κρασιά ΕΟΣ Σάμου, short αναφορά στα Ιταλικά κρασιά, Στέφανος Κόγιας (Sommelier-Dip WSET)

21.45 – 22.15: Cooking Show, Μαργαρίτα Νικολαΐδου (master chef 2021) Διαδραστική παρουσίαση υλικών αλλά και κρασιών, από τον Στέφανο Κόγια και τη Μαργαρίτα Ικαρίου

1ο πιάτο, Σαγανάκι φλαμπέ με γραβιέρα Νάξου, συνδυασμένο με Samos Grand Cru

Σαλάτα ρόκα, σπανάκι, iceberg, κρουτόν, ντοματίνια Σάμου, γραβιέρα σε κύβους, dressing με μπαλσάμικο και Samos Anthemis (ανά 4 άτομα)

2ο πιάτο, “Το μενταγιόν της Ήρας” (χοιρινό σε κομματάκια, με γραβιέρα σε κύβους, σβησμένο με Samos Vin Doux. Συνδυάζεται με Samos Nectar.

3o πιάτο, αρνάκι στο φούρνο με σως δαμάσκηνα και βερύκοκα, συνδυασμένο με Samos Nectar

Επιδόρπιο: Τούρτα (σάχερ) εμποτισμένη σε Samos Anthemis, με σοκολάτα και βερύκοκα.

Συνδυάζεται με Samos Anthemis.

Η είσοδος στην εκδήλωση γίνεται με ατομική πρόσκληση και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid test.

 

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!