Αίτημα για εξαίρεση της Σάμου από το καθεστώς παρακράτησης 30% του χρέους σε ΑΑΔΕ από τα χρήματα του προγράμματος της Περιφέρειας για τον Covid-19 υπέβαλε με επιστολή του προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Μουντζούρης αναφέρει αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Πανδημία με το ποσό των 40 εκατομμυρίων €.

Πληροφορηθήκαμε ότι σε περίπτωση που οφείλουν χρήματα στην Εφορία γίνεται αυτόματα παρακράτηση του 30% του χρέους από την επιδότηση που πήραν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον Covid-19.

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Σάμος που μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας να εξαιρεθεί από αυτό το καθεστώς καθώς οι κάτοικοι της συγκεκριμένη νήσου πέρα από τις συνέπειες της Πανδημίας αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας η ελληνική πολιτεία να επιδείξει κατανόηση για τους ακρίτες πολίτες της νήσου Σάμου“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!