Για την εξέλιξη της ψηφιακής μετάβασης του δήμου Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες η δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του δήμου, “από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, πρωταρχικός σκοπός ήταν η ενεργοποίηση εργαλείων που θα κάνουν ευκολότερη την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αρχικά ενεργοποιήθηκε ο πενταψήφιος αριθμός 15109 που αφορά στην καταγραφή καθημερινών προβλημάτων των δημοτών μας με σκοπό την αμεσότερη επικοινωνία αλλά και την γρηγορότερη επίλυσή τους. Παράλληλα ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή “IMCITY” μέσω του site του δήμου www.islandofsamos.gr ώστε μέσω αυτής να γίνεται η καταγραφή των προβλημάτων με την αποτύπωση μέσω του στίγματος (GPS) που εντοπίζει το σημείο του προβλήματος, η ανάρτηση φωτογραφιών και η παρακολούθηση βήμα προς βήμα της πορείας του αιτήματος.

Επίσης, ξεκινάει η ψηφιακή καταμέτρηση των υδρομέτρων με το «έξυπνο» σύστημα αυτόματης καταγραφής.

Εντός της εβδομάδας θα υπάρξει ανακοίνωση για την έναρξη του συστήματος ΣΔΟΠΣ (οικονομική διαχείριση πολιτών) που σημαίνει ότι ο κάθε δημότης με κωδικούς που θα λαμβάνει θα μπορεί μέσω αυτής της πλατφόρμας να ελέγχει την οικονομική του θέση στο Δήμο και να εξοφλεί τους λογαριασμούς του με πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας απευθείας στην πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του στον Δήμο.

Όσον αφορά το ΚΕΠ της Π.Ε. Σάμου έχει ενεργοποιηθεί το “mykeplive” στο οποίο οι πολίτες εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τα ΚΕΠ.

Με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΚΑΠΕ)ήδη συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα–Κύπρος 2014-2020 με την πράξη με τίτλο «Ενεργοποιώντας Κοινότητες & Διασυνοριακά Πρότυπα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ». Στο Εταιρικό Διασυνοριακό Σχήμα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος και είναι πρωτοπόρος στον Θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στη πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών της Περιφέρειας για δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς» υποβλήθηκε πρόταση και απορρίφθηκε διότι λόγω πανδημίας καθυστέρησε η έγκριση της γενικής γραμματείας ψηφιακής πολιτικής.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει λάβει νέα απόφαση, να υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»-smartcities του Υπουργείου Εσωτερικών, πράξη με τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΦΥΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ» η οποία θα καλύψει πλήρως τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας.
Τέλος, ξεκινάει άμεσα το σύστημα τηλεμετρίας πόσιμου ύδατος από το οποίο θα γίνεται ψηφιακά η παρακολούθηση των δεξαμενών, των γεωτρήσεων για τα ποσοστά ύδατος που παράγονται και που καταναλώνονται. Αυτά θα αποτυπώνονται ψηφιακά και θα βοηθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ορθότερη διαχείριση του πόσιμου ύδατος.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συνεχίζει να αξιοποιεί με αμεσότητα κάθε δυνατότητα της διαθέσιμης ψηφιακής τεχνολογίας, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφαλή και λειτουργική εξυπηρέτηση όλων των δημοτών“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!