Φωτογραφία αρχείου: Μαυρογένειο ΕΠΑΛ

Τη μαθητική κοινότητα, και ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία της Σάμου, χτυπά ο κορωνοϊός

Όπως έγινε γνωστό, στο “Μαυρογένειο” Επαγγελματικό Λύκειο, στην πόλη της Σάμου, εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου Covid-19, το ένα από αυτά, σε μαθητή, το ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στο “Πυθαγόρειο” Γενικό Λύκειο, επίσης στην πόλη της Σάμου, στη Γ΄ Τάξη.

Και στις δύο περιπτώσεις ήδη ελέγχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι επαφές τους.

Πριν από λίγο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας, όπως προβλέπεται, όλο το Μαυρογένειο κλείνει από σήμερα Σάββατο 20/2 (ημέρα έκδοσης της απόφασης) και για 14 ημέρες, έως και τις 5 Μαρτίου.

Το ίδιο και τα 5 τμήματα της Γ΄ Τάξης του “Πυθαγορείου” Γενικού Λυκείου, όχι η Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Με επιστολή που απέστειλε το Σάββατο στα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας-Υγείας, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ζητεί, λόγω των κρουσμάτων Covid στη μαθητική κοινότητα, την άμεση έκδοση απόφασης προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ανατολικής Σάμου, κατ’ εφαρμογή των εγκεκριμένων αυστηρών πρωτοκόλλων πρόληψης διασποράς του ιού, σε αντιδιαστολή της συνήθους αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων.

Ήδη από το πρωί ο δήμος Ανατολικής Σάμου είχε ανακοινώσει πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προχωρήσει σε απολυμάνσεις σχολείων που θα του υποδειχθούν από τις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Και σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, τόνισε πως “ως κοινωνία επιδείξαμε ότι την ατομική ευθύνη στα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19 την υπηρετήσαμε με το καλύτερο τρόπο.

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να ληφθούν τα μέτρα για το νησί μας που έχουν ζητηθεί ομόφωνα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνει ιχνηλάτηση δίχως εκπτώσεις, να υπάρξει υπεύθυνη και πλήρης ενημέρωση και να ενταθούν τα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα χωρίς άλλες καθυστερήσεις”.

Όπως και χθες το απόγευμα, και το πρωί του Σαββάτου πολίτες προσήλθαν στο Νοσοκομείο Σάμου, για rapid test Covid.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!