Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, διοργανώνουν από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τη δράση με θέμα “Το καπλάνι επιστρέφει στο Λαμαγάρι”.

Η δραστηριότητα – για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, έχει σαν στόχο την μύηση των παιδιών στο μοναδικό τρόπο γραφής της διεθνούς φήμης, Σαμιώτισσας συγγραφέως, Άλκης Ζέη.

Με έμπνευση από το πολυμεταφρασμένο βιβλίο “Το Καπλάνι της Βιτρίνας”, μέσα από ειδικά σχεδιασμένη μεθοδολογία και ιδιαίτερες εμπειρίες, που προάγουν τη συναισθηματική αγωγή, στόχος είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η επεξεργασία και κατανόηση των συναισθημάτων και βιωμάτων των παιδιών, καθώς και η επαφή με τα οφέλη που προσφέρει η ανάγνωση εξωσχολικών λογοτεχνικών βιβλίων.

Έναρξη / Διάρκεια δραστηριότητας

Έναρξη προγράμματος: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020
Διάρκεια προγράμματος: 10 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών έκαστη
Ημέρες πραγματοποίησης δραστηριότητας: Κάθε Τετάρτη 17:00–19:00 στο χώρο του “Άλκη Ζέη”, επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου (λίγο πριν από το κτίριο Crystal)

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 8:00-17:00 ή μέσω e-mail στο alkizei.arsis@gmail.com.

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID -19

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας “Άλκη Ζέη”

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.

Στο έργο αυτό σημαντικός αρωγός είναι η οικογένεια της Άλκης Ζέη, ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι εκδόσεις Θεμέλιο.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί τις εκδόσεις Θεμέλιο για την παραχώρηση της άδειας χρήσης του εξωφύλλου, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου της Άλκης Ζέη, “Το καπλάνι της Βιτρίνας” του 1963 σε επιμέλεια Ι.Δ. Στρατηγόπουλου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!