Με καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Σταύρου Σταματίου διακοσμούνται σχολεία της Σάμου, μετά από την πρόσφατη δωρεά που έκανε σε αυτά ο φωτογράφος.

Τα σχολεία μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Γυμνάσιο Καρλοβασίου, ΕΠΑΛ Καρλοβασίου, ΓΕΛ Καρλοβασίου, 1ο Δημοτικό Σχολείου Νέου Καρλοβασίου, Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβασίου, Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου, Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου, Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων, Νηπιαγωγείο Κοντακαιίκων, στο Δημοτικό Σχολείο Υδρούσσας και στο Νηπιαγωγείο Υδρούσσας, ενώ προσεχώς θα διακοσμηθούν και μερικά ακόμα σχολεία του νησιού.

Συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα πάρουν φωτογραφίες το Δημοτικό Σχολείο Λέκκας και ο παιδικός σταθμός στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπως και το νηπιαγωγείο του λιμανιού Καρλοβάσου.

Η διάθεση των φωτογραφιών για τη δυτική Σάμο γίνεται από το Γυμνάσιο Καρλοβασίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Σταματίου είχε συμμετάσχει το καλοκαίρι στο πρώτο φεστιβάλ “Ανατολικό Άκρο”, όπου προαναγγέλθηκε η δωρεά 40 φωτογραφιών του στις σχολικές μονάδες της Σάμου.

Δείτε στιγμιότυπα από την τοποθέτηση των φωτογραφιών στα σχολεία της Σάμου και στη συνέχεια την ευχαριστήρια επιστολή της διευθύντριας και του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Καρλοβασίου για τη δωρεά των φωτογραφιών:

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Σταματίου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και από το 1988 εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Δήμο Θερμαϊκού.

Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της κολεκτίβας Little Box Collective και της φωτογραφικής ομάδας Κλίκers.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας με τον Τάσο Σχίζα και σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τους Πλάτωνα Ριβέλλη, Στράτο Καλαφάτη, Πάρι Πετρίδη και Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Συμμετείχε σε εργαστήρια με τους φωτογράφους Εύα Βουτσάκη, Νίκο Οικονομόπουλο, Michael Ackerman, Αχιλλέα Νάσιο και Jason Eskenazi και σε portfolio reviews με τους Χάρη Κακαρούχα και Jacob Aue Sobol.

Η φωτογραφική του δουλειά έχει εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά – έντυπα και online – καθώς και σε ιστοσελίδες φωτογραφίας.

Πηγή: Σελίδα Facebook “Ανατολικό Άκρο – Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου”