Φωτογραφία: Γιώργος Στάντζος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπρησμού στην αποψινή πυρκαγιά στη Σάμο, μεταξύ Αμπέλου και Βουρλιωτών, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιώαννης Σταμούλης, συντονιστής επιχερήσεων σε Αιγαίο-Κρήτη με έδρα στη Σάμο.

Το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε στις 8:30μμ σε πυκνόφυτη δασική έκταση στην περιοχή Ατζαρέτ Αλώνι τέθηκε μετά από ένα δίωρο υπό μερικό έλεγχο, χάρη στην επέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε κατάσβεση συμμετείχε και το νέο αερομεταφερόμενο τμήμα της Πυροσβεστικής, που εδρεύει στο νησί.

“Μας παραξενεύει αφενός η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, λίγο πριν πέσει το τελευταίο φως του ήλιου, άρα δεν θα μπορούσαν να συνδράμουν εναέρια μέσα. Αφετέρου και το πολύ δύσβατο της περιοχής, που αποκλείει πχ ενδεχόμενες εργασίας. Μόνο τυχαία δεν είναι αυτά τα δύο…” λέει με νόημα στο Samos Voice o υποστράτηγος. Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγεί, συμπεράσματα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα βγουν από αύριο.

Προς το παρόν, απόψε οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν επί τόπου για παν ενδεχόμενο, δεδομένης και της προειδοποίησης της ΓΓΠΠ για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) την Παρασκευή, για πρώτη φορά φέτος.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα που “ανέβασε” ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος:

Φωτογραφίες: Γιώργος Στάντζος

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!