Τους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, γυναίκες, συνταξιούχους, νέες και νέους που ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο κάλεσμά του και συμμετείχαν “στη μαχητική κινητοποίηση, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που θέλει να βάλει στον «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού” χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ).

Σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει πως “τα συνθήματα των διαδηλωτών, που έκαναν πορεία στον παραλιακό δρόμο του Βαθέος στη Σάμο βροντοφωνάζοντας «Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν», «την οργάνωσή μας και τα σωματεία δεν τα παραδίνουμε στην εργοδοσία», έστειλαν μήνυμα συνέχισης του οργανωμένου αγώνα και ότι το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα θα αφήσει στα χαρτιά το νομοθετικό τερατούργημα”.

Σύμφωνα με το ΕΚΣ, οι χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα “δίνουν ελπίδα και αποτελούν συνέχεια της γενικευμένης καταδίκης του νομοσχεδίου από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, νομικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, παλιούς συνδικαλιστές, από όλο τον λαό.

Η καταστολή και το σχέδιο διάλυσης της κινητοποίησης Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, δεν πτοεί κανέναν μας. Το καταγγέλλουμε ξέροντας ότι ο νόμος και το κράτος τους το οργανωμένο κίνημα θέλει να χτυπήσει και να φιμώσει.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος που ψήφισαν χθες βράδυ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έχοντας αβάντα τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό των απεργιών δεν είναι τίποτα περισσότερο από κουρελόχαρτο όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος. Το έχει αποδείξει η ιστορία, η πορεία του κινήματος στον τόπο μας και τη χώρα μας, οι χιλιάδες απεργίες, το αίμα του λαού μας”.

Το τοπικό Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό σε συσπείρωση στα σωματεία και τους συλλόγους του, “απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, για να μην πληρώσει και πάλι την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου”.

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου, Ρίτα Καρβούνη.

Χαιρέτισε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ο γραμματέας της, Μανόλης Παχυμανώλης.

Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!