fbpx

Blue Star Myconos: «Καθαρός» ο ναυτικός – Πώς τροποποιείται το δρομολόγιο

Στις 15:15 απέπλευσε τελικά από το λιμάνι της Μύρινας Λήμνου το “Blue Star Myconos”, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές και καθώς το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι ήταν αρνητικό το δείγμα του εργαζόμενου στο πλοίο, που απέπλευσε χθες βράδυ από Καβάλα.

Το πλοίο θα εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ (Σάμο)-Καρλόβασι (Σάμο)-Φούρνους-Αγ. Κήρυκο (Ικαρία)-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Το μεσημέρι η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Attica Group, ανακοίνωσε αρχικά πως, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης και πως οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, το απόγευμα με τρίτη κατά σειρά ανακοίνωσή της για το θέμα, ανέφερε πως από τη στιγμή που το περιστατικό ύποπτου κρούσματος βρέθηκε αρνητικό για κορωνοϊό, “αναστέλλεται η προηγούμενη οδηγία του ΕΟΔΥ για μη επιβίβαση επιβατών στους ενδιάμεσους λιμένες. Οι επιβάτες θα ενημερωθούν από την εταιρεία και τα κατά τόπους πρακτορεία για την ώρα αναχώρησης του πλοίου από κάθε λιμάνι αναχώρησης”.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δηλώνει πως ήταν από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, τους οποίους και ευχαριστεί για τη συνεργασία και οδηγίες τους, βάσει των οποίων και αποκλειστικά λειτούργησε.

Όπως κάνει γνωστό το πρακτορείο By Ship του Νίκου Κατρακάζου, το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται πλέον ως εξής: ANAXΩPHΣH AΠO MYTIΛHNH ΣHMEPA ΠEMΠTH 12.03.2020 ΣTIΣ 19:45, ΓIA OINOYΣΣEΣ 22:15-22:25, XIO 22:55-23:10, BAΘY 01:55-02:40, KAPΛOBAΣI 03:20-03:45, ΦOYPNOI 04:35-04:45, AΓIO KHPYKO 05:15-05:35, MYKONO 07:50-08:00, ΣYPO 08:45-09:00, AΦIΞH ΣTON ΠEIPAIA 12:30.

Υπενθυμίζεται ότι μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ύποπτα για κορωνοϊό συμπτώματα και το πλοίο μπήκε σε καραντίνα για περισσότερες από 12 ώρες στο λιμάνι της Μύρινας.

Λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου από τη Μύρινα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου του Έλληνα ναυτικού μέλους του πληρώματος είναι αρνητικό για κορωνοϊό.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε την άριστη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 στον τομέα της ναυτιλίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!