Με συνέντευξη του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, σε εκπροσώπους τουρκικών ΜΜΕ ξεκίνησε την Τρίτη στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως η παρουσίαση του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Η πολυπρόσωπη σαμιακή αποστολή αποτελείται από επιχειρηματίες, παραγωγούς τοπικών προϊόντων, αιρετούς και στελέχη του δήμου, δημοσιογράφους, καθώς και ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά, στοχεύοντας στην καλύτερη διοργάνωση μιας δράσης προβολής, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Αμέριστη υπήρξε η συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινουπόλεως, ώστε η προβολή της Σάμου να περιέχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Διαδραστική παρουσίαση των φυσικών καλλονών, των αρχαιολογικών χώρων και των πολλαπλών τουριστικών επιλογών, της ιστορικής διαδρομής του νησιού του Πυθαγόρα, του οίνου και της αμπέλου, της γαστρονομικής του παράδοσης και ταυτότητας, αλλά και των εξαίρετων τοπικών προϊόντων.

Οι προετοιμασίες για τη βραδινή εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ένα υπέροχο κτήριο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, έχουν κορυφωθεί. Έχουν προσκληθεί διεθνείς επιχειρηματίες του τουρισμού, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και του πολιτικού βίου της γειτονικής χώρας.

Η εκδήλωση με τίτλο “Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα” θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γευσιγνωστική δοκιμή των πολυβραβευμένων κρασιών του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και των αποσταγμάτων σαμιακού ούζου, μαζί με παραδοσιακές τοπικές συνταγές που επιμελήθηκε ο executive Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, οι οποίες παρασκευάστηκαν μόνο με τοπικά προϊόντα της Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!