Την τιμητική τους είχαν πρόσφατα δύο Π.Ο.Π τυριά της Σάμου στην εκπομπή “Π.Ο.Π μαγειρική” στην ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον διάσημο Σαμιώτη σεφ, Ανδρέα Λαγό και συμπαρουσιαστές σε δύο συνταγές την ηθοποιό Μιμή Ντενίση και τον μουσικό Δημήτρη Λιόλιου
Τα τυριά αποτέλεσαν υλικά για δύο συνταγές, μια κρεατοτούρτα με γραβιέρα Σάμου και μυζήθρα και λεμονάτα φλωμάρια με ανθότυρο Σάμου, βασιλικό και αμύγδαλο.
Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάστηκε επίσης το τυροκομείο Βουρλιώτη στις Μυτιληνιούς Σάμου.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις συνταγές και επίσης τα απαιτούμενα υλικά για την εκτέλεση!
2 κσ ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό αρνί ή κατσίκι
1 καρότο
4-5 κλωνάρια σέλινο
800 ml ζωμός κρέατος
1 κ.γ. ανθός αλατιού
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 γαρίφαλα
2 μπαχάρια
350 γρ. μυζήθρα
200 γρ. γραβιέρα Σάμου
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
ή φύλλα Βέργας
1 κρόκος αβγού + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσάμι