fbpx

ΒΙΝΤΕΟ: Σαμιώτικα τυριά σε εκπομπή μαγειρικής της ΕΡΤ!

  1. Την τιμητική τους είχαν πρόσφατα δύο Π.Ο.Π τυριά της Σάμου στην εκπομπή “Π.Ο.Π μαγειρική” στην ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον διάσημο Σαμιώτη σεφ, Ανδρέα Λαγό και συμπαρουσιαστές σε δύο συνταγές την ηθοποιό Μιμή Ντενίση και τον μουσικό Δημήτρη Λιόλιου

Τα τυριά αποτέλεσαν υλικά για δύο συνταγές, μια κρεατοτούρτα με γραβιέρα Σάμου και μυζήθρα και λεμονάτα φλωμάρια με ανθότυρο Σάμου, βασιλικό και αμύγδαλο.

Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάστηκε επίσης το τυροκομείο Βουρλιώτη στις Μυτιληνιούς Σάμου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις συνταγές και επίσης τα απαιτούμενα υλικά για την εκτέλεση!

Κρεατοτούρτα με γραβιέρα Σάμου και μυζήθρα
Τα υλικά για 6 άτομα:
2 κσ ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό αρνί ή κατσίκι
1 καρότο
4-5 κλωνάρια σέλινο
800 ml ζωμός κρέατος
1 κ.γ. ανθός αλατιού
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 γαρίφαλα
2 μπαχάρια
350 γρ. μυζήθρα
200 γρ. γραβιέρα Σάμου
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
ή φύλλα Βέργας
1 κρόκος αβγού + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσάμι
Λεμονάτα Φλωμάρια με ανθότυρο Σάμου, βασιλικό και αμύγδαλο
Υλικά για 4 άτομα: 400 γρ. ανθότυρο Σάμου 3 κ.σ. ελαιόλαδο ξύσμα από 1 λεμόνι χυμός από 2 λεμόνια 200 γρ. πεκορίνο 1 κ.γ. ανθός αλατιού 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 300 γρ. φλωμάρια φλούδες από 1 λεμόνι 7-8 φύλλα φασκόμηλου 4 κ.σ. φρέσκος βασιλικός 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!