fbpx

Δολοφονία Χατζημιχάλη: Ελεύθερος με όρους ο 48χρονος κατηγορούμενος

Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του ο 48χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 75χ5ρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, τον Αύγουστο του 2022 στην Ψιλή Άμμο αποφάνθηκε το τριμελές δικαστικό συμβούλιο Σάμου, με βούλευμά του.

Ουσιαστικά, υιοθέτησε την άποψη της ανακρίτριας, που αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενου, είχε εισηγηθεί τη μη προφυλάκισή του, αντίθετα με την εισαγγελέα. Τότε, τη Μ. Παρασκευή, είχε αποφασιστεί να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με την οικογένειά του.

Στον 48χρονο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου

Σε δήλωσή του μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο εκ των συνηγόρων του 48χρονου, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε:

“Ομόφωνα το δικαστικό συμβούλιο Σάμου αποφάσισε να μείνει ελεύθερος ο Γ.Β., ο οποίος κατηγορήθηκε από την ασφάλεια Σάμου ότι δήθεν ήταν ο δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Λ.Χ.

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. κατηγορουμένου και εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην υπόθεση αυτή είναι ότι η ασφάλεια Σάμου παραπλάνησε την κ. εισαγγελέα Σάμου και παραμονές της Ανάστασης ο συγκεκριμένος ανυποψίαστος πολίτης, επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως, λες και ήταν ύποπτος φυγής, ενώ όλη του τη ζωή δεν έχει φύγει από τη Σάμο, ούτε για ένα τουριστικό ταξίδι και οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σάμου τον συνέλαβαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του και του 8χρονου γιου του, σαν τον μεγαλύτερο εγκληματία, κατεξευτελίζοντάς τον και στιγματίζοντάς τον για όλη του τη ζωή.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί και μία μεγάλη επιβράβευση της κ. τακτικής ανακρίτριας Σάμου, η οποία από την πρώτη στιγμή, εξετάζοντας προσωπικά τον κ. κατηγορούμενο και μελετώντας τη δικογραφία, αποφάσισε να διαφωνήσει με την κ. εισαγγελέα και να αφήσει ελεύθερο σε κατ’ οίκον περιορισμό, τον αθώο και ανυποψίαστο αυτόν πολίτη”.

ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Χατζημιχάλη στη Σάμο – Στον εισαγγελέα ο δράστης

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!