fbpx

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Σάμο (βίντεο – φωτογραφίες)

Στη Σάμο για σύντομη επίσκεψη βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Από το λιμάνι του Καρλοβάσου, όπου συνομίλησε με κατοίκους που τον υποδέχθηκαν, μετέβη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το στο δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον αναπληρωτή αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε θέματα Τουρισμού, Γιάννη Καλτάκη, τον πρώην δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο ως εκπρόσωπο της δημοτικής Αρχής, καθώς και τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Στράτο Καπώλη, και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (Ε.Ν.Ι.Σ.), Ανδρέα Ευστρατουδάκη.


Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην υποστελέχωση και την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ακόμη και για απλά περιστατικά οι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα.


​​Επί τάπητος τέθηκε και το χρονίζον θέμα των σεισμόπληκτων του νησιού, καθώς 3,5 χρόνια μετά τον σεισμό υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν σε κοντέινερ, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των φακέλων τους από τη ΔΑΕΦΚ και δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα ενοίκια στους σεισμοπλήκτους.

Στη σύσκεψη οι τοπικοί φορείς τόνισαν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε οι νέοι και οι επιστήμονες να παραμείνουν στο νησί.

Επισημάνθηκε η ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες, η ανάγκη ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η υψηλή τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

​​

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε μεταβεί και σε Ικαρία, Φούρνους, βρέθηκε και στο Αγαθονήσι. Το απόγευμα ταξίδεψε και στη Χίο, ενώ το Σάββατο σειρά έχει η Λέσβος.

Φωτογραφίες: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βίντεο: ΕΡΤ / Χάρης Ζαβουδάκης

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!