fbpx

Πορφυριάδα: Εντάχθηκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό

Η αποκατάσταση της χτυπημένης από τον μεγάλο σεισμό του 2020 Πορφυριάδας Σχολής Καρλοβάσου (1ο Δημοτικό Σχολείο) θα χρηματοδοτηθεί, μετά από την ένταξη της Πράξης “Αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στον Δήμο Δυτικής Σάμου”, που υπέγραψε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Η πράξη αφορά στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 στο κτίριο της Πορφυριάδας Σχολής, στο Καρλόβασι Σάμου, καθώς και στη βελτίωση της αντισεισμικής συμπεριφοράς του κτιρίου, βάσει της μελέτης στατικής επάρκειας που πραγματοποιήθηκε.

Επιπλέον, θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προέκυψαν από τον σεισμό στον αγροτικό δρόμο προς τη σπηλιά Πυθαγόρα, στην Κοινότητα Μαραθοκάμπου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 886.226,92 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Δείτε την αναλυτική Απόφαση Ένταξης που αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα “Διαύγεια”:

Η δήλωση του δημάρχου Δυτικής Σάμου

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, δήλωσε σχετικά με την ένταξη της Πράξης “Αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στον δήμο Δυτικής Σάμου” :

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής αρχής και του Βουλευτού κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο η ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων της αποκατάστασης βλαβών στο κτίριο της Πορφυριάδας καθώς και η αποκατάσταση ζημιών του δρόμου που οδηγεί στην σπηλιά του Πυθαγόρα.

Η υλοποίηση των έργων συνολικού προϋπολογισμού 885.000 € αμβλύνει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης της 30ης Οκτωβρίου 2020 που έπληξε την περιοχή μας“.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της Πορφυριάδας είχε προχωρήσει πριν από λίγες μέρες στο κλείσιμο του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή.

Mega: 3 χρόνια μετά τον σεισμό στη Σάμο δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο – ΒΙΝΤΕΟ

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!