fbpx

“Δώστε λύση τώρα για το νερό στον Πύργο”

“Η κατάσταση με την έλλειψη νερού, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι του Πύργου, είναι απελπιστική. Δυο ώρες νερό το πρωί, δύο το απόγευμα, συνεχώς μειώνεται” υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Όπως επισημαίνει, “αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα για μια οικογένεια να αγοράζει εμφιαλωμένα νερά, να εγκαταστήσει βυτία, πιεστικά για βυτία, άγχος για να προλάβει τις ώρες που έχει νερό να γίνουν όλες οι δουλειές, φόβος για καταστροφή των σωληνώσεων, των συσκευών ενός σπιτιού με τα άνοιξε-κλείσε κλπ είναι δυσβάσταχτα”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής 15/9 στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου να λυθεί το θέμα άμεσα, ενώ πρότεινε να προσφερθούν εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους για να ανακουφιστούν από το καθημερινό κόστος.

Παράλληλα, έχει, όπως σημειώνει, επανειλημμένα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις για το μείζον θέμα της ύδρευσης και της άρδευσης όπως:

– Ασφαλείς μαστεύσεις των ορεινών πηγών στον Καρβούνη με αυστηρή πρόβλεψη προστασίας των τοπικών οικοσυστημάτων.

– Σταδιακή μείωση των γεωτρήσεων στον αριθμό των απόλυτα αναγκαίων.

– Ασφαλή και σύγχρονα δίκτυα μεταφοράς του νερού στους οικισμούς με παράλληλη πρόβλεψη της άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε κάθε μικρό ή μεγάλο οικισμό.

– Χωροταξική μελέτη και κατασκευή μικροφραγμάτων στα ρέματα για τη συγκράτηση μέρους του βρόχινου νερού για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, έργο απαραίτητο για την επάρκεια των υπόγειων υδάτων, ακόμη και σε περιόδους ανομβρίας όπως η φετινή.

– Αντικατάσταση απαρχαιωμένων δικτύων ύδρευσης μέσα στους οικισμούς και πολλά άλλα.

“Κι όλα τα παραπάνω ζητάμε να γίνουν χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών, με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος, η οποία πρέπει να διεκδικηθεί, να γίνει μελέτη και να γίνουν επιτέλους τα έργα.

Αντ’ αυτού, η δημοτική αρχή προχωρά μέσω των αντιδημάρχων της σε προεκλογικές γενικόλογες «φιέστες» με φωτογραφίες στα social, αξιοποιώντας για άλλη μια φορά τη λογική τού τόσο βολικού για αυτήν κοινωνικού αυτοματισμού (πχ φταίει αυτός που πλένει αυλές, χαλιά, ποτίζει κήπους με πόσιμο νερό κλπ), μη λέγοντας κουβέντα για τα απαραίτητα έργα που όφειλαν να έχουν ιεραρχήσει ώστε να μη …βρωμίσουμε!

Δώστε λύση τώρα! Ιεραρχήστε τώρα τις μελέτες και τα έργα να έχει νερό ο κόσμος, τα ζωντανά! Δεν είμαστε κόστος! Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να έχουμε νερό!” τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!