fbpx

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Σάμου στις 6/4

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00 ένα πανσαμιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου, με θέμα τις “τραγικές”, όπως τις χαρακτηρίζει, ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, όσο και σε εξοπλισμό. Κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Όπως σημειώνει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου, “η κατάσταση που επικρατεί για άλλη μια φορά στην παιδιατρική κλινική, οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν στο νοσοκομείο μας, αλλά και αυτές που υπάρχουν είναι λιγοστές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αναμονή στα ραντεβού για εξετάσεις και οι λίστες των προγραμματισμένων χειρουργείων. Επίσης οι μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν μπορεί μια τέτοια κατάσταση να παγιωθεί. Ο διαλυμένος ιατροτεχνικός εξοπλισμός, οι διαλυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με την ελλιπή καθαριότητα λόγο μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι δεκάδες ημέρες κανονικής αδείας και ρεπό που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου στους εργαζόμενους, οι ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο τομέα της υγείας στο νησί μας, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους φορείς και γενικότερα όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά. Το ζήτημα της υγείας είναι ζήτημα για την ίδια μας την ζωή, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει.

Το «Πάμε και όπου βγει» δε θα το επιτρέψουμε και στα ζητήματα της υγείας, οπότε ήρθε η ώρα να το «πάμε αλλιώς» για τη ζωή που μας αξίζει”.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου στο συλλαλητήριο αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας για την υγεία, είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Είναι δικός μας αγώνας και αφορά όλο το λαό. Δεν μπορεί η υγεία και η ζωή μας να είναι εμπόρευμα. Διεκδικούμε τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα αγροτικά ιατρεία που δικαιούμαστε.

Δεν είναι αντικειμενικό το 2023 με τόσο μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να μην έχουμε γιατρούς και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή στις δημόσιες δομές υγείας, στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, πολλές ειδικότητες να μην υπάρχουν καν, άλλες να είναι μονήρης, η παιδιατρική άρα και η μαιευτική, να κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν νοείται άνθρωποι να έχουν χαθεί ή να μην μπορούν να γιατρευτούν λόγω υποστελέχωσης. Δεν είναι λύση τα μπαλώματα με τις μετακινήσεις γιατρών. Να μην έχουμε γιατρούς εργασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην υπάρχει επιθεώρηση εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στο νομό μας, γιατί η πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν θεωρούν την υγεία και την ασφάλεια του λαού μας κόστος.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας στην εξίσωση του κόστους-οφέλους και του κέρδους. Το 2023 το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Σήμερα που η ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας μπορεί να προσφέρει ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας απαιτούμε τη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μας αξίζει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγεία του νησιού μας μέσα από μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις ανάγκες του λαού μας. Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, με αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους στην υγεία.

Καταδικάζουμε την πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου. Είναι πρόκληση και ύβρης υπουργοί, υφυπουργοί και υπεύθυνους κομμάτων να μας λένε κατά καιρούς «αν δεν μας καλύπτει ο δημόσιος τομέας να απευθυνθούμε στον ιδιωτικό», «δεν μπορώ να γεννήσω γιατρούς», «να μετακινηθούν γιατροί από τα μεγάλα και όχι από τα μικρά νοσοκομεία», να ψηφίζουν πριν μερικούς μήνες το νόμο για το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων, των ΣΔΙΤ, των αυξημένων πληρωμών, της παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου, την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία, το λαό του νησιού μας με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.”

Το κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ, στις 19.00 στην Πλατεία Πυθαγόρα, με θέμα την κατάσταση στο χώρο της υγείας, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Τα ζητήματα της υγείας αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό και ενιαία πρέπει να αντιμετωπίζονται, αναγνωρίζοντας. τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Είναι οι κυβερνήσεις με τις διαχρονικές πολιτικές που εφαρμόζουν. Πολιτικές που ευνοούν το κεφάλαιο και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, εις βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Η κατάσταση σήμερα στο Νοσοκομείο Σάμου είναι τραγική. Το ίδιο τραγική είναι και στην Ικαρία, καθώς και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όλα τα νησιά του νομού μας. Μια σειρά από ειδικότητες δεν υπάρχουν καν και σε άλλες ο αριθμός τους δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλες περιοχές (π.χ. παιδίατρος από Λέσβο και Ικαρία στη Σάμο), που επίσης έχουν ανάγκες, δε μας βρίσκει σύμφωνους και αντί να δώσει λύση, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα, ελλιπείς και προβληματικές είναι οι υλικοτεχνικές και κτηριακές υποδομές, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Καλούμε όλα τα σωματεία ευθύνης μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και τους εργαζόμενους – μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά. Καλούμε όλους τους φορείς να συμμετέχουν και να εκδώσουν καλέσματα. Η λογική του “Πάμε κι όπου βγει” στην υγεία, αλλά και στην ασφάλεια του λαού, δεν μπορεί να κυριαρχεί και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανατραπούν οι πολιτικές που κοστολογούν ως εμπόρευμα την ίδια μας τη ζωή.

Μέσα απ’ τα σωματεία μας, μέσα απ’ τους φορείς του κινήματος, οργανωμένα και ανυποχώρητα, διεκδικούμε με τον αγώνα μας την κάλυψη των αναγκών μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!

Το κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ, με θέμα την κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νησί μας, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Τα ζητήματα στον κλάδο της υγείας αφορούν όλο το λαό, γι’ αυτό και το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους φορείς, σε κάθε έναν και κάθε μία που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη λογική του “Πάμε κι όπου βγει”.

Η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική είναι εγκληματικά τραγική, όπως επίσης και σε μια σειρά από άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν ή που ο αριθμός τους δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλες περιοχές, που επίσης έχουν ανάγκες, δε μας βρίσκει σύμφωνους, δε λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο. Ο ελλιπής ιατροτεχνικός εξοπλισμός και οι προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ του εγκλήματος, που είναι βέβαιο ότι αν δε διορθωθεί, θα έχει τραγικές συνέπειες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, για να φωνάξουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει. Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας την κάλυψη των αναγκών μας!

Την ίδια μέρα, πανελλαδικά, οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται, όμως και για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αφορά τον κλάδο μας. Γίνεται συγκέντρωση, επίσης, στο Υπουργείο Παιδείας για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων μας για τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες τους το πιο βρώμικο παιχνίδι. Εκβιάζουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες με το θέμα της μονιμοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου «ατομική αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες! Διεκδικούν, έχουν το κεφάλι ψηλά και δεν τσιμπάνε σε εκβιασμούς και προεκλογικά τερτίπια από νυν και πρώην κυβερνώντες. Ειδικά οι νεοδιόριστοι έχουν μεγάλη πείρα τί σημαίνει κοροϊδία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τόσα χρόνια στο καθεστώς της αναπλήρωσης. Τι σημαίνει άγχος, αγωνία, περιπλάνηση από μέρος σε μέρος σε όλη την Ελλάδα με εξευτελιστικούς μισθούς.

Όπως δεν έκαναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο έτσι δεν κάνουν και τώρα! Οι 25.000 νεοδιόριστοι δε θα καταλήξουν όμηροι των κυβερνητικών επιλογών!

Αυτό που συνέβαινε αυτονόητα τις προηγούμενες δεκαετίες με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία με την άμεση υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να έχει γίνει εδώ και μήνες. Αυτό διεκδικούμε να γίνει εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Άλλωστε, σύσσωμος ο κλάδος με τον αγώνα του έχει καταδικάσει και εμποδίσει στην πράξη τους νόμους για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Έχει αποδείξει ότι δε θα αφήσει τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, ότι δε θα γίνει έρμαιο των κυβερνήσεων. Θα υπερασπιστεί το δίκαιωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν οι μαθητές τους δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Την Πέμπτη τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Αθήνας θα είναι στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Ο αγώνας δε θα σταματήσει αν δε γίνουν πράξη τα δίκαια αίτηματά μας. Παίρνουμε κουράγιο από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία, στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!”

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!