fbpx

“Η καρδιά μου μία πατρίδα”: Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Λένα Αλκαίου στη Σάμο στις 30/3

Η μουσικοθεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την Λένα Αλκαίου και τίτλο “Η καρδιά μου μία πατρίδα” θα ανεβεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου ενημέρωσε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κι απαγορευτικού απόπλου, οι συντελεστές της παράστασης θα φτάσουν με σημαντική καθυστέρηση στο νησί. Ως εκ τούτου, η παράσταση τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/3, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Η παράσταση θα αρχίσει στις 20:30 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι συντελεστές είναι:

Κείμενα: Κώστας Μπαλαχούτης

Σκηνοθεσία: Βάσια Παναγοπούλου

Τραγούδι: Λένα Αλκαίου, Καίτη Κούλλια. Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Κρητικός

Ενορχήστρωση – πιάνο – ακορντεόν: Νίκος Κούρος

Μουσικοί:

Μπουζούκι – ούτι: Αργύρης Ντίνας

Κιθάρες – τζουράς: Τάσος Ζαφειρίου

Βιολί: Daniel Shevelev

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αθηνάς Τσαμαδού

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη σε ιδέα της Αθηνάς Τσαμαδού.

Η παράσταση στη Σάμο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου και του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Περισσότερα για την παράσταση “Η καρδιά μου μία πατρίδα”

Πόντος, Σμύρνη, Κύπρος, Αρμενία!!
Καημοί της Ελλάδας, Καημοί της γης!

Η Λένα Αλκαίου από τις σημαντικότερες της γενιάς της σύγχρονη κλασσική τραγουδίστρια, η σημαντική τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά, η Ευτυχία Φαναριώτη και ο Γιάννης Κρητικός μας σεργιανούν σε μεγάλες και διαχρονικές στιγμές του τραγουδιού μας νεώτερου και παραδοσιακού .

Σ’ ένα καπηλειό στα παράλια της Σάμου σε μία τραγουδίστρια [ Λένα Αλκαίου ] , λένε τον καημό τους δύο πρόσφυγες μέσα από τα τραγούδια.

Πώς ένιωσαν όταν αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν; Τι θα συμβεί και με πόση αισιοδοξία θα τους γεμίσει στο τέλος για μία νέα ζωή η τραγουδίστρια; Δημιουργίες που αποτύπωσαν το δράμα του ξεριζωμού αλλά και τις αιώνιες αλήθειες της ζωής και μαζί τις χαρές, τους έρωτες και τα όνειρα των ανθρώπων, τον αγώνα και τις προσδοκίες για μια καλύτερη μοίρα όταν βρισκόντουσαν στη γη που πίστευαν πως θα ζούσαν παντοτινά. Οι φωνές των ‘’ χαμένων ‘’ πατρίδων που θεριεύουν και δημιουργούν πολιτισμό απαράμιλλης αξίας και ομορφιάς, μέσα από συγκλονιστικές ερμηνείες και ανάγλυφες δραματοποιημένες αναφορές .

Ένα πανόραμα του Ελληνικού τραγουδιού αλλά και των συγγενικών δεσμών του με λαούς της Δύσης και της Ανατολής, που ενώνει με αξιώσεις και συγκίνηση αληθινή το χτες με το σήμερα. Η μουσική μας ιστορία και μαζί αυτή του τόπου μας στο διάβα των καιρών. Ο διωγμός, η τραγωδία αλλά και η φλόγα της αναγέννησης και της ελπίδας μέσα απ’ την καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!