fbpx

Τα νεότερα για τη σύνδεση του Όρμου Μαραθοκάμπου με ταχύπλοο της “Dodekanisos Seaways”

Το διαχρονικό αίτημα των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και όλων των κατοίκων του Μαραθοκάμπου για την προσέγγιση και στον Όρμο Μαραθοκάμπου του ταχύπλοου που συνδέει τη Σάμο από το Πυθαγόρειο με Φούρνους και Δωδεκάνησα κατά τη θερινή περίοδο στηρίζει, όπως τονίζει, ο δήμος Δυτικής Σάμου.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που σε καμιά περίπτωση δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες περιοχές του νησιού, αλλά προσθετικά στον τουρισμό της Σάμου” αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Όπως σημειώνει, σε επιστολή της προς τη “Dodekanisos Seaways”, η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά και ήδη την Κυριακή 19/3 έστειλε τον αρχικαπετάνιο της, ο οποίος και επισκέφuηκε το λιμάνι του Όρμου για να επιλέξει τον χώρο εξυπηρέτησης του πλοίου κατά την προσέγγισή του.

Θα ακολουθήσουν από την πλευρά της εταιρείας όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αδειοδοτηθεί η προσέγγιση.

Παράλληλα, από πλευράς του δήμου έχει γίνει ανάλογη επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανόλη Κουτουλάκη, ο οποίος είναι σύμφωνος με το αίτημα των φορέων της περιοχής.

Η δημοτική αρχή δηλώνει πως θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύντομα, “ώστε να κερδηθεί το φετινό καλοκαίρι”.

ΕΤΕΜ: Θετικές εξελίξεις 

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ), Γιώργος Μουκαζής, ενημερώνει πως “μετά από επαφή στις 23/2/2023 με τη ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Σπανού και στη συνέχεια μετά από αίτημα της ΕΤΕΜ στις 15/3/2023 στο υπουργείο Ναυτιλίας και συγχρόνως στον δήμο Δυτικής Σάμου, ο οποίος το αποδέχθηκε και κινήθηκε και αυτός με αίτημά του, έχουμε θετικές εξελίξεις για τη δρομολόγηση του πλοίου «Dodekanisos Express» από το λιμάνι του Όρμου και πιστεύουμε στο ξεκίνημα από τη φετινή σεζόν.

Eυχαριστούμε όλους τους φορείς που βοηθούν σε αυτό και κάποιους ανθρώπους που αγαπούν ιδιαίτερα το νησί μας”.

Δρομολόγηση του “Dodekanisos Express” στον Όρμο Μαραθοκάμπου ζητούν οι τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!