fbpx

Και στη Σάμο νέο ασθενοφόρο από δωρεά του ΔΟΜ Ελλάδας

Πέντε ασθενοφόρα οχήματα δώρισε στο ΕΚΑΒ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας, για την υγειονομική ενίσχυση νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνου Λογοθέτη, και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παραλαβής της δωρεάς, που έγινε με τη χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Τα συγκεκριμένα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα, που παραδόθηκαν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ από τον επικεφαλής και περιφερειακό συντονιστή έκτακτης βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκκο, θα ενισχύσουν άμεσα τις επιχειρησιακές δυνάμεις του ΕΚΑΒ στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Κω και στη Λέρο, με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τον προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό που διαβιεί στα τοπικά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Από αριστερά, ο γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο επικεφαλής και περιφερειακός συντονιστής έκτακτης βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκκο κι ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Κατά την παραλαβή των ασθενοφόρων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαριστώντας θερμά τον ΔΟΜ Ελλάδας, ανέφερε: “Η δωρεά αυτή του ΔΟΜ προς το ΕΚΑΒ αποτελεί το επιστέγασμα του πνεύματος συνεργασίας για κοινωφελείς δράσεις προς όφελος του πληθυσμού της χώρας μας. Η ενίσχυση των πέντε αυτών νησιών μας με ισάριθμα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού αυτών των περιοχών. Με αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία σας, ενδυναμώνετε την ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και  τις κρατικές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας. Στηρίζετε καθοριστικά το έργο των διασωστών και των ιατρών του ΕΚΑΒ στα συγκεκριμένα νησιά, οι οποίοι, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο, είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών, αλλά και όλων των έκτακτων υγειονομικών κρίσεων που προκύπτουν. Ευχαριστώ θερμά τόσο εσάς, ως επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, όσο και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη, για την καθαριστική συνδρομή του στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της δωρεάς σας προς το ΕΚΑΒ”.

Στο ίδιο κλίμα, ο επικεφαλής και περιφερειακός συντονιστής έκτακτης βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκκο, δήλωσε: “Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η παράδοση αυτών των πέντε ασθενοφόρων σφραγίζει μια μακροχρόνια και γόνιμη συνεργασία μεταξύ του ΔΟΜ, του ΕΚΑΒ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στα Ελληνικά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (RIC)», που υλοποιείται από τον ΔΟΜ, για να ενισχύσει περαιτέρω τόσο την πρόσβαση τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των μεταναστών, στην υγειονομική περίθαλψη και να επιτρέψει στο εθνικό σύστημα υγείας  να αντιμετωπίζει καλύτερα και ταχύτερα τυχόν επείγοντα περιστατικά. Και τα πέντε ασθενοφόρα ακολουθούν τις προδιαγραφές που υποδεικνύονται από το ΕΚΑΒ”.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προς στο ΕΚΑΒ. Με τη δωρεά αυτών των πέντε ασθενοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού των επιβαρυμένων νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου, το ΕΣΥ ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ως υπουργείο Υγείας, επιδιώκουμε καθημερινά να βελτιώνουμε τα αντανακλαστικά μας, τις υπηρεσίες μας, αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μας, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας προς όλους. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που συμβάλλει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας, ενισχύοντας το έργο του ΕΚΑΒ στη παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας”.

Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης, δήλωσε: “Η δωρεά των πέντε ασθενοφόρων από την κυβέρνηση της Αυστρίας είναι μία πολύτιμη προσθήκη στο ΕΚΑΒ και έρχεται μετά τις συντονισμένες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τα πέντε οχήματα θα μεταφερθούν σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, τα πέντε νησιά δηλαδή που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές δομές Υγείας”.

Στην τελετή παραλαβής της δωρεάς των ασθενοφόρων οχημάτων προς το ΕΚΑΒ παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ) και διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), ιατρός Αναστασία Ζυγούρα, κι ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, Κώστας Ουρανής.

Φωτογραφίες: ΕΚΑΒ

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!