fbpx

Πυρά από λιμενικούς σε καταδίωξη αλλοδαπών νότια της Σάμου – Δύο συλλήψεις

Για περιστατικό καταδίωξης αλλοδαπών νότια της Σάμου την Τρίτη 1η Νοεμβρίου ενημέρωσε την Πέμπτη το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως προχθές η λιμενική Αρχή Σάμου ειδοποιήθηκε από σκάφος της Frontex για ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος τύπου σφήνα, το οποίο έπλεε με μεγάλη ταχύτητα από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή Ηραίου – Σαμιοπούλας.

Άμεσα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στο σημείο, όπου εντόπισε το εν λόγω ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία Κυριακού, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις απέναντι ακτές.

Στη συνέχεια, οι χειριστές του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκαν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά ανέπτυξαν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 48 και 43 ετών, για παράβαση του άρθρου 169 (απείθεια) του Π.Κ. και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών από μη νόμιμο σημείο εισόδου).

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!