fbpx

Πρόγραμμα δράσεων – ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος στη Σάμο στις 8-9/6

«Προστατεύουμε το δέρμα» είναι ο τίτλος του διημέρου πρόληψης και ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα και τον μη μελανοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουνίου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ στο Μαλαγάρι της Σάμου.

Το διήμερο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, το Σύλλογο Φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση «Μέλισσα», το Δήμο Ανατολικής Σάμου και το Δήμο Δυτικής Σάμου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα, η οποία φιλοξενείται από τον ΕΟΣ Σάμου στο Μουσείου Οίνου. Ξεκινά στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου από 10.00-15.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων στον ίδιο χώρο, σε όλους τους κατοίκους της Σάμου.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί και στη Σάμο μια κουλτούρα πρόληψης, καθώς η ανάπτυξη του μελανώματος, του μη μελανοκυτταρικού καρκίνου και του καρκίνου του δέρματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει ως σκοπό της την εφαρμογή των κανόνων πρόληψης που αφορούν κατά κύριο λόγο στην ορθή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικότερα, για τους αμπελοκαλλιεργητές-μέλη του Συνεταιρισμού που εκτίθενται στον ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, οι τρόποι πρόληψης πρέπει να είναι γνωστοί και να τηρούνται συνεχώς.

Παράλληλα, ο μη Μελανοκυτταρικός Καρκίνος του Δέρματος αποτελεί την ομάδα με τους πιο συχνούς καρκίνους του δέρματος τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Είναι άκρως απαραίτητη η αναγνώριση των συμπτωμάτων έγκαιρα καθώς η πρώιμη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ίαση και θεραπεία.

Η δερματολογική εξέταση σπίλων θα γίνει από τις Ιατρούς – Δερματολόγους, κυρία Ουρανία Ευθυμίου και Μαζιώτη Μαρία, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου.

Στόχος της ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης είναι να ελεγχθούν όλα τα άτομα που το επιθυμούν και στην συνέχεια να λάβουν όλες τις αναγκαίες ιατρικές συμβουλές για την ενημέρωση τους και για την καθοδήγηση τους σε ενδεχόμενες περαιτέρω κινήσεις που απαιτούνται.

Οι Ιατροί-Δερματολόγοι θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των κατοίκων της Σάμου.

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου: Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (19:00 – 21:00)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

19:00 – 19:30 Χαιρετισμοί

Ιωάννης Σκούτας, Πρόεδρος Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου

Γεώργιος Στάντζος, Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Σοφία Θάνου, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Ανατολικής Σάμου/ Συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ

Αλέξανδρος Λυμπέρης, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Κατερίνα Βερβελάκη, Διευθύντρια Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα»

Στράτος Καπώλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σάμου

Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ

19:30-19:40 Ομιλία: «Ο ρόλος του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού της Σάμου» Όλγα Λιοντοπούλου, Διευθύντρια ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ

19:40-20:05 Ομιλία: «Ας μιλήσουμε για το μελάνωμα! Αναγνώριση –Πρόληψη – Προστασία» Ουρανία Ευθυμίου, MD, Msc, Phdcandidate, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών & Αφροδίσιων Νοσημάτων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ

20:05-20:30 Ομιλία: «Μη Μελανοκυτταρικοί Καρκίνοι Δέρματος» Δρ. Μαρία Μαζιώτη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

23:30-20:40 Ομιλία: «Η σημασία της φροντίδας της σωματικής και της ψυχικής υγείας» Μυρσίνη Νοχού, M. Sc.Ψυχολόγος ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ

20:40-20:55 Συζήτηση – Ερωτήσεις

20:55-21:00 Κλείσιμο Εσπερίδας

Συντονισμός: Μαργαρίτα Ικαρίου, Δημοσιογράφος – Marketing & Communication ΕΟΣ Σάμου

ΔΩΡΕΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΙΛΩΝ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 (10:00-14:00) στο Μουσείο Οίνου.

Περισσότερες πληροφορίες

– Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ – www.oekk.gr

– Στην σελίδα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στο Facebook – @agaliazo.gr

– Στην ηλεκτρονική εφημερίδα του ΕΟΣ Σάμου: samiaampelos.gr

– Στην σελίδα του – ΕΟΣ Σάμου στο Facebook – @ΕΟΣ Σάμου / UWCSamos

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!