“Η βυζαντινή εποχή στη Σάμο, μία άγνωστη περίοδος” είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει η υποψήφια Δρ. Αρχαιολογίας, Γεωργία Δελλή, στο Πυθαγόρειο την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στην βυζαντινή περίοδο της Σάμου που παραμένει σχετικά άγνωστη για το ευρύ κοινό.

Τα αποτελέσματα όμως των πρόσφατων ερευνών του βυζαντινού παρελθόντος αποκαλύπτουν ένα κόσμο ζωντανό, δραστήριο και μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από στρατιωτική, εμπορική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Κύριος στόχος της διάλεξης είναι, η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας που δείχνουν τη συνέχεια της σπουδαιότητας του νησιού, από την αρχαιότητα έως τα τέλη του Μεσαίωνα.

Θα παρουσιαστούν ακόμη τα μνημεία της βυζαντινής περιόδου της Σάμου και η τεχνογνωσία των Βυζαντινών Σαμίων στην κατασκευή οικοδομημάτων.

Παρόμοια διάλεξη, από την Γεωργία Δελλή, έγινε στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Η ομιλία θα αρχίσει στις 20:00 στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου και εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων ιστορικού, αρχαιολογικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος “Ο τόπος στον χρόνο” του Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια 2022”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια” συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Ανατολικής Σάμου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σάμου και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου Σάμου “Ο Λυκούργος”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!