Η Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Σαμιώτη ρεμπέτη, Κώστα Ρούκουνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής) την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30 και έχει τίτλο “Σμύρνη-Σάμος-Πειραιάς. Στη “Μπύρα του Πίκινου” – Μια μουσική βιογραφία του Κώστα Ρούκουνα“.

Στη “Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου” συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Παναγάκης (τραγούδι), Γιάννης Αναστασόπουλος (βιολί), Αλέξανδρος Διακογιάννης (κύμβαλο), Μιχάλης Κατσαρός (κιθάρα), Παύλος Σίμος (ούτι), Στέλιος Βαρβάκης (κρουστά), Χρήστος Μητατάκης (κοντραμπάσο), Χάρης Νικολάου (κλαρίνο).

Επιμέλεια κειμένων: Λάμπρος Λιάβας.

Χορός: Γρηγόρης και Κώστας Πιπίνης.

Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Ρεμπέτικα Συναξάρια”, που διοργανώνονται στις 18, 20 & 25 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με αφορμή την εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Διεθνή Κατάλογο της Ουνέσκο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι δράσεις, περιλαμβάνουν τρία Εργαστήρια-Ομιλίες και αντίστοιχα Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια και στοχεύουν στη μελέτη και ανάδειξη της παράδοσης του Ρεμπέτικου, με ιδιαίτερη έμφαση στα μουσικά και πολιτισμικά δίκτυα που οδήγησαν από τη μικρασιατική κληρονομιά στη διαμόρφωση της κλασικής Πειραιώτικης Σχολής του Μεσοπολέμου.

Πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του καθηγητή εθνομουσικολογίας Λάμπρου Λιάβα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Για τα Εργαστήρια-Ομιλίες δεν απαιτούνται ειδικές μουσικές γνώσεις, και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στην ηλ. διεύθυνση: pyxida1821@yahoo.com, απ’ όπου θα τους αποσταλεί και η σχετική βιβλιογραφία.

Η τιμή εισιτηρίων για τα Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια είναι 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (μειωμένο).

Πηγή: ToPontiki.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!