Ο μοναδικός αρχαιολογικός πλούτος της Σάμου προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το εντυπωσιακό βίντεο της Reeldrone που δημιουργήθηκε για την καμπάνια τουριστικής προώθησης “Samos, Explore Within” του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Το παρακάτω βίντεο περιέχει, μεταξύ άλλων, επίγεια και εναέρια πλάνα από το Ηραίο, τον μεγαλύτερο ναό της αρχαίας Ελλάδας, με την μοναδική από τις 155 πανύψηλες κολώνες να σώζεται σήμερα μετά από 26 αιώνες, το αμφίστομο Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα ανεπανάληπτο τεχνικό θαύμα της αρχαιότητας, εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος, με τον επιβλητικό Κούρο ύψους 5 μέτρων να ξεχωρίζει στην ειδική αίθουσα που φτιάχτηκε για να τον φιλοξενήσει!

Σύντομη περιγραφή μερικών από τις αρχαιότητες που εμφανίζονται στο βίντεο (πηγή βίντεο, κειμένου και φωτογραφιών: Reeldrone):

Ηραίον: Ο μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στη θεά Ήρα στην Ελλάδα χτίστηκε το 550 πΧ στις όχθες του ποταμού Ιμβράσου, που θεωρούνταν ως ο τόπος γέννησής της. Ιωνικού ρυθμού με 155 κολώνες, από τις οποίες σήμερα σώζεται μόνο μια που στέκει μόλις στο ήμισυ του αρχικού της μεγέθους.

Ο Κούρος της Σάμου: Λαξευμένος σε σαμιακό μάρμαρο με λευκότεφρες νευρώσεις ο εντυπωσιακός, καλοδιατηρημένος Κούρος ύψους 5 μέτρων, με το γλυκό του χαμόγελο στεκόταν κάποτε αγέρωχος στην Ιερά Οδό Σάμου.

Η Σάμος είναι διάσπαρτη από αρχαιότητες και μνημεία! Οι συλλογές που φιλοξενούνται στα αρχαιολογικά μουσεία του νησιού είναι μοναδικές και ταξιδεύουν τους επισκέπτες στους αιώνες. Στήλες, αμφορείς και αγάλματα, αρχαία καλλιτεχνήματα από ελεφαντοστό, χαλκό και άλλα μέταλλα, αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της μακραίωνης της ιστορίας.

Ευπαλίνειο Όρυγμα: Η κατασκευή του Ευπαλινείου Ορύγματος ανατέθηκε από τον Πολυκράτη στον Ευπαλίνο για την υδροδότηση της αρχαίας πόλης του νησιού μας. Με κατάλληλους μαθηματικούς υπολογισμούς κατασκευάζεται το «αμφίστομο όρυγμα», μήκους 1036 μ. μέσα σε μόλις 8 χρόνια, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης και από τις δύο πλευρές διάνοιξής του, καθιστώντας το 8ο θαύμα της μηχανικής.

Η σπηλιά του Πυθαγόρα στους πρόποδες του Κέρκη, με τη μοναδική θέα!

Όλο το νησί, ένα ολάνοιχτο μπαλκόνι στο Αιγαίο. Ανακάλυψέ το!

Δείτε περισσότερα για την ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαιολογικά και άλλα μουσεία της Σάμου!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!