Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Σάμου “Φάρος” προσκαλεί τους γονείς της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων σε νέους κύκλους διαδικτυακών συναντήσεων.

Πρόκειται για τις εξής συναντήσεις:

Γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας – “Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην οικογένεια”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Γονείς Εφήβων – “Η οικογένεια σε ρυθμούς εφηβείας”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Μονογονεϊκές Οικογένειες – “Μεγαλώνοντας το παιδί μου μόνος/η”.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εγκυμονούσες – “Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Οι υπεύθυνοι του “Φάρου” αναφέρουν με αφορμή την έλευση του νέου έτους τα εξής:

Η νέα χρονιά εξακολουθεί να βρίσκει την κοινότητά μας σε μια περίοδο παρατεταμένων κρίσεων, όπου οι σχέσεις, τα όρια, οι αντοχές αλλά και τα αποθέματα και οι δυνατότητες  δοκιμάζονται… Η επιστροφή στην καθημερινότητα της οικογενειακής και της σχολικής ζωής μόνο ομαλή δεν αποδεικνύεται.

Η πανδημία, και κυρίως η απουσία κοινωνικών υποστηρικτικών δικτύων που αυτή επιφέρει, η υπολειτουργία των δομών υγείας και πρόνοιας, η αποδόμηση των κοινωνικών αξιών και θεσμών βάλλει την ευημερία και τη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς όλο και περισσότερο.

Η καθημερινή έκθεση σε  αυτές τις αντίξοες καταστάσεις υπονομεύει την ψυχοσυναισθηματική μας υγεία, αυξάνει τα επίπεδα άγχους και προκαλεί δυσφορία σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αντίδοτο σε όλες αυτές τις καταστάσεις που σχετίζονται με την ψυχική δυσφορία ανέκαθεν αποτελούσε η επιστροφή στους δεσμούς. Έτσι και τώρα, η ανάγκη για μια εκ νέου σύνδεση με παλιούς και νέους ρόλους, με οικεία και μη πρόσωπα, μέσα από παλιούς και νέους τρόπους μοιάζει να είναι επιτακτική!

Η κρίση μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο ως ολότητα και τον εαυτό ως ολότητα μέσα στον κόσμο, να ξανα-ανοίξουμε «παράθυρα» διαλόγου με τον εαυτό και με τους άλλους και να τα διατηρήσουμε ανοιχτά! Έχει ένα νόημα να ενδυναμώσουμε και την φωνή μέσα μας που προσπαθεί, που δεν παραιτείται, που εξακολουθεί να μοχθεί και να βρίσκει νόημα στην καθημερινότητα.

Ως εργαζόμενοι στον χώρο της πρόληψης εξακολουθούμε να θέτουμε ως στόχο για τη νέα χρονιά τη φροντίδα της ψυχοσυναισθηματικής μας υγείας και την ευημερία τόσο του ατόμου όσο και των συνόλων, στα οποία ανήκει (οικογένεια, σχολείο, επαγγελματικές ομάδες, διάφορες συλλογικότητες κλπ.).

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, ας επανασυνδεθούμε μέσα και πέρα από όλα αυτά, όχι σαν να μην υπάρχουν, αλλά νοηματοδοτώντας τα“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!