Ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας προς αρμόδιους φορείς απέστειλαν επαγγελματίες του Καρλοβάσου με επαγγελματική στέγη απέναντι από τον πληγέντα από τον μεγάλο σεισμό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Καρλοβάσου.

Το υπόμνημα απευθύνεται προς τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον τοπικό συντονιστή για ζητήματα σεισμού, Μανώλη Κάρλα, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, τον δήμο Δυτικής Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, την ΔΑΕΦΚ, την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, παρόλο που τα ιδιόκτητα οικήματα των επαγγελματιών δεν έχουν υποστεί ουδεμία ζημία από το σεισμό, οι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν με δικά τους έξοδα σε μισθωμένες έτερες επαγγελματικές στέγες, καταβάλλοντας τα ενοίκια από τα δικά τους εισοδήματα και χωρίς να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ ως οικονομική στήριξη από το κράτος.

Τονίζουν δε ότι στα σχετικά με το σεισμό ΦΕΚ ουδεμία πρόβλεψη γι αυτούς υπάρχει, με αποτέλεσμα ενώ ουσιαστικά είναι σεισμόπληκτοι, για το κεντρικό κράτος να μη θεωρούνται ως τέτοιοι.

Πέρασε ένα ολόκληρο έτος από το φονικό σεισμό και ακόμα δεν έχουν καμία επίσημη απάντηση σχετικά με πότε θα αρχίσουν και πότε θα τελειώσουν οι εργασίες υποστύλωσης, ενώ έχουν απευθυνθεί πολλές φορές δια εγγράφων αλλά και προφορικά σε τοπικούς φορείς.

Με το παρακάτω υπόμνημα, οι επαγγελματίες απευθύνουν έκκληση στους αρμοδίους, στους οποίους απεστάλη σήμερα 05-10-2021 μέσω ΕΛΤΑ, ώστε να λάβουν μέριμνα για την περίπτωση τους και να επικουρήσουν αρμοδίως τις προσωπικές τους προσπάθειες:

Δείτε παρακάτω τι αναφέρεται στο κείμενο του υπομνήματος και στη συνέχεια το πλήρες υπόμνημα με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα σε μορφή PDF:

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!