Με συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ στην πλατεία Πυθαγόρα, και συμμετοχή στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11 του μηνός, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Σάμου κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών και τον διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Στην προαναγγελία των κινητοποιήσεων της Τετάρτης 6/10 το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών στον Νομό Σάμου αναφέρει αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που υπερψηφίζουν μαζικά την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση σε όλα τα σχολεία της Σάμου που έχουν καλεστεί Σύλλογοι Διδασκόντων για το ζήτημα αυτό!

Αυτή είναι η πρώτη και αναγκαία απάντηση στην επιχείρηση κλιμάκωσης της τρομοκρατίας και της καταστολής με την οποία η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να κάμψει τη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και να επιβάλλει την αξιολόγηση, δηλαδή τη συντριβή των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι ταυτόχρονα μια νίκη απέναντι στην προσπάθεια εκφοβισμού μας και στην τρομοκρατία και την καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει! Απέναντι στην κυβερνητική επιχείρηση που επιδιώκει να ορίσει το «νόμιμο» για το οποίο θα μας «επιτρέπει» να αγωνιστούμε έχουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τη μαζικότητα και το δίκαιο του αγώνα μας!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί αρνείται την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, γιατί αρνείται οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε πειθήνια γρανάζια σε ένα σχολείο πολύ πιο ταξικό και αντιδραστικό! Γι αυτό αρνούμαστε την αξιολόγηση, γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, γιατί διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά και ελευθερίες για όλους!

Ο αγώνας αυτός δεν έχει βέβαια ημερομηνία λήξης που θα προσδιορίζεται από τις όποιες αρχικές και τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων! Αντίθετα πρέπει να γίνει πιο μαζικός και αποφασιστικός, με αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικές διαδηλώσεις.

Απέναντι στον ορυμαγδό της αντιδραστικής επίθεσης που γκρεμίζει κάθε δικαίωμα για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς πρέπει και μπορούμε να σταθούμε με ανοιχτό και κεντρικό αγώνα μαζί και δίπλα με τη νεολαία και το λαό. Ένας αγώνας που παλεύει για

• τη συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης,

• την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ,

• την διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών και τον διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Με αυτούς τους στόχους πάλης μαζικοποιούμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Την Τετάρτη 6 Οκτώβρη οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 6μμ στις 6/10

Επόμενο βήμα κλιμάκωσης η 24ωρη πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργία της 11/10.
Όλα τα σχολεία κλειστά, όλοι οι εκπαιδευτικοί απεργοί τη Δευτέρα 11/10

Δεν τρομοκρατούμαστε! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος! Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας θα φέρει τη νίκη!

Για την απεργία στις 11 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Σάμου αναφέρει τα εξής:

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε το δίκαιο αγώνα μας που παλεύει για :

– τη συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης,

– την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,
– την διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών και τον διορισμό όλων βτων αναπληρωτών.

Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη τα σχολεία μένουν κλειστά!

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!

Συμμετέχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Εκπαίδευση

Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση –διαδήλωση στις 13.30 καλείται Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Καρλοβάσου για να αποφασίσουμε μαζικά και συλλογικά τα επόμενα βήματα της πάλης μας“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!