“ΚΥΤ Βαθέος Σάμου. Τέλος εποχής” γράφει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, σε σημερινή ανάρτησή του, που τη συνοδεύει με φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών για καθαρισμό του χώρου εξωτερικά-περιμετρικά του παλιού πια ΚΥΤ.

Μηχάνημα του Στρατού από το πρωί γκρεμίζει όσα πρόχειρα καταλύματα-παράγκες βρίσκει στο πέρασμά του, ενώ δουλειά έπιασαν και συνεργεία του δήμου.

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Νότης Μηταράκης, δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook βίντεο από τις εργασίες κατεδάφισης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ολόκληρη η έκταση του παλαιού ΚΥΤ θα αποδοθεί καθαρή στον δήμο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, έχει προαναγγείλει πως την ίδια ημέρα θα φθάσει στο νησί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να “αποδώσει πανηγυρικά τον χώρο στη Σαμιακή κοινωνία. Έναν χώρο που «στέγαζε» για πολλά χρόνια ανθρώπινο πόνο και εξαθλίωση για τους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά και απογοήτευση ακόμη και οργή για τους πολίτες”.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατ. Σάμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!