Για τις τουρκικές προκλήσεις και τα επεισόδια με Τούρκους ψαράδες μίλησε στην πρωινή εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open ο Γ. Πυργιώτης, μέλος του αλιευτικού συλλόγου Σάμου.

Ο κ. Πυργιώτης ανάφερε στον “αέρα” της εκπομπής ότι οι Σαμιώτες ψαράδες έχουν απειληθεί ακόμα και με όπλο από τους Τούρκους που ψαρεύουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής “Ώρα Ελλάδος”!

Όπως έγινε γνωστό χθες, εντολή στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας για την παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ τονίζει την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη” αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!