“Οικογενειακές αποδράσεις” είναι το θέμα των δράσεων του δήμου Ανατολικής Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου- Βουρλιωτών – Μανολατών, Αμπέλου & Σταυρινίδων δίνουν ραντεβού και ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν οικογενειακό περίπατο στην περιοχή “Αηδόνια”, με τερματισμό στην παραλιακή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τον Ολυμπιονίκη και προπονητή της Εθνικής Ομάδας ποδηλασίας πίστας, Λάμπρο Βασιλόπουλο, ο οποίος θα μυήσει τα παιδιά στα μυστικά της ποδηλασίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα κλείσει η παραλιακή οδός Αγίου Κωνσταντίνου από 17:30 έως 18:30.

Η βραδιά θα κλείσει με παιχνίδι και ζωγραφική και κεράσματα στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι έως τώρα η συμμετοχή στις δράσεις του δήμου Ανατολικής Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία ξεκίνησε στις 16/9 στους Μυτιληνιούς και συνεχίστηκε στις 17 και 18/9 στο Πυθαγόρειο (φωτορεπορτάζ εδώ και εδώ).

Την Κυριακή 19/9, στην πόλη της Σάμου, οι δράσεις ξεκίνησαν με ραντεβού στην περιοχή των Προσφυγικών και περίπατο στις ιστορικές γειτονιές της πόλης.

Στη συνέχεια, με σύνθημα “Η ζωή είναι ωραία και χωρίς αυτοκίνητο”, η παραλιακή οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη έκλεισε αυτοκίνητα και γέμισε με δεκάδες μικρούς ποδηλάτες, όπως μπορείτε να δείτε τα παρακάτω χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Τη Δευτέρα 20/9 οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μεταφέρθηκαν στο Κοκκάρι και είχαν ως θέμα “Πρασινίζουμε το …μαύρο”.

Μια μεγάλη παρέα μικρών και μεγάλων πραγματοποίησε ένα δίωρο εκπαιδευτικό περίπατο με σημείο εκκίνησης το “Μύλο Κακαβόρας”, κατά μήκος της σηματοδοτημένης πεζοπορικής διαδρομής 22.

Μια αναδρομή, από το χθες μέχρι το σήμερα στον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής περνώντας από τον Κωτσόμυλο, τα Τσουκαλαριά, την Παγομηχανή, την Πηγή της Μάννας και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Στην παρέα συμμετείχε ο προσκεκλημένος του δήμου, πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας Λάμπρος Βασιλόπουλος, ο οποίος μίλησε για το άθλημα του ποδηλάτου και ο δήμος ανατολικής Σάμου “τον ευχαριστεί πολύ για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στις δράσεις τις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας“.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επίσης “οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κοινότητα Κοκκαρίου, τη Διεύθυνση Δασών Σάμου, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Κοκκαρίου “SOS”, το Σύλλογο Επαγγελματιών Κοκκαρίου, τον Αθλητικό Σύλλογο Κοκκαρίου «ο Αρίσταρχος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάνας» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κοκκαρίου, που μας μίλησαν για την περιοχή, το περιβάλλον της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα“.

Το μήνυμα  της δράσης ήταν η αξία του εθελοντισμού, η προστασία του περιβάλλοντος και ότι το επίπεδο της ποιότητας ζωής αποτελεί κοινή δράση της πολιτείας και της κοινωνίας“, καταλήγει ο δήμος.

Φωτογραφίες από τη σελίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου στο facebook

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!