Τη στάση που θα κρατήσουν στο επίσημο άνοιγμα της νέας μεταναστευτικής δομής στη Ζερβού Μυτιληνιών, το ερχόμενο Σάββατο, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, ξεκαθάρισαν απόψε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και μέλη της δημοτικής του παράταξης, συγκεκριμένα οι Κολλάρος Γ., Αρβανίτη Β., Βαλκαμλής Β., Βογιατζής Κ., Γαρουφαλής Μ., Διονυσίου Γ., Κάιλα Δ., Καρράς Β., Κιάσσος Μ., Κονδύλη-Πανουράκη Μ., ΜητσόςΜ., Τσερέ. Ζ.

Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

“Στα «εγκαίνια» της δομής στου Ζερβού δε θα συμμετέχουμε, γιατί δεν είναι γιορτή, η λειτουργία του άλλωστε αποτελεί από τις διεθνείς εξελίξεις αναγκαίο κακό. Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε την πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας «ησύχασε», η κοινωνία μας αισιοδοξεί, παρ’ όλα τα πλήγματα και τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Η κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις.

Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Στο επικείμενο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και την παράδοσή του στον δήμο θα πάμε όλοι. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο για το κλείσιμο της «παραγκούπολης» και αναμένουμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία να προβεί άμεσα στην κατεδάφιση, την αποκάθαρση και την απόδοση της περιοχής στον δήμο και στους ιδιώτες. Το ανοιχτό ΚΥΤ της Σάμου, το οποίο έφτασε τους 10.000 διαμένοντες, το ΚΥΤ της ντροπής, της δυστυχίας και της παραβατικότητας, το κληρονομήσαμε, πήραμε εγκαίρως υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση, γι’ αυτό και κλείνει οριστικά”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!