Συγκέντρωση – συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην πλατεία Καρλοβάσου, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ.

Στο σχετικό κάλεσμα η ΕΛΜΕ Σάμου αναφέρει:

Η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και τους μαθητές να αντιμετωπίζουν περιστολή του δικαιώματός τους στις σπουδές“.

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου

Σε ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως “το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει για μία ακόμη χρονιά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών και τους γονείς τους αντιμέτωπους με πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Τα κενά είναι χιλιάδες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν λάστιχο χωρίς να παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών «ζουν και βασιλεύουν». Οι γονείς πρέπει να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών τους και το σχολείο γίνεται ακόμη πιο ταξικό, ακόμη πιο αντιδραστικό.

Με τον νόμο Χατζηδάκη έφεραν τη 10ωρη (τουλάχιστον) εργασία, βάζουν εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων και στο δικαίωμα της απεργίας και μέσα στο κατακαλόκαιρο ψήφισαν το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο 4823/21 της Κεραμέως, για την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση, την οποία επιχειρούν τώρα να εφαρμόσουν με εκβιασμούς και τρομοκρατία.

Στη Σάμο, τα προβλήματα που δημιούργησε και στα σχολεία ο σεισμός του περασμένου Οκτώβρη υπάρχουν ακόμη, με αίθουσες και κτήρια να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μην έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στην καθαριότητα των σχολείων, όπου το υπουργείο αποφάσισε αντί να αυξήσει, να μειώσει τις ήδη μη επαρκείς ώρες των καθαριστριών, καθιστώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ουσιαστικά αδύνατη.

Οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους πραγματοποίησαν στις 7/9 δυναμική συγκέντρωση μαζί με γονείς, μαθητές και φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Το επόμενο βήμα θα είναι ακόμη πιο μαχητικό, στις 15/9, με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών σωματείων του νησιού, που θα γίνει την Τετάρτη 15/9 στις 18.00, στην πλατεία Καρλοβάσου”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!